"Derksen is over en uit": Johan bekent lachend verkrachting van bewusteloze vrouw

Binnenlandapr 27 2022, 12:49
In zijn jonge jaren heeft Johan Derksen een bewusteloze vrouw misbruikt - nee, verkracht - met een kaars. Dat bekende hij zelf dinsdagavond in het programma Vandaag Inside. De rest van de tafel vond het blijkbaar hilarisch, want er werd om gelachen.
Volgens Derksen ging hij samen met de keeper op stap toen hij voetbalde voor Veendam. Ze troffen "twee juffrouwen" aan. "Ze waren zo dronken dat ze ons helemaal onderkotsten," aldus Derksen. "Ik ben er niet trots op, maar dat soort dingen gebeuren als je jong bent: we zijn weggegaan en die juffrouw lag bewusteloos op de bank. Er stond zo'n grote kaars en die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan."
Vervolgens zei Derksen dat, als hij hieraan terugdenkt, hij zich "kapot schaamt." Ook gaf hij toe dat "technisch gezien... een officier van justitie het als verkrachting kan uitleggen."
Kan, Johan? Kán?
Vervolgens maakt die gek nog erger door te stellen dat "iedereen dat soort avonturen beleefd heeft" (nee Johan, dat hebben we niet) en noemt hij het ook nog eens "niet zo netjes."
Understatement van de eeuw, Derksen. Ongelooflijk.

Reacties: 'Over en uit voor Johan Derksen'

Natuurlijk reageert de hele wereld buiten Vandaag Inside verbouwereerd en geschokt. Want dit is niet best. Het kán niet uitgelegd worden als "verkrachting," het ís verkrachting. En dan ook nog eens met een kaars terwijl het arme slachtoffer bewusteloos is. Dit is misdaad. En een vreselijke ook.
Op Twitter zijn de reacties dan ook niet mals. Erik de Vlieger concludeert dat het "over en uit" is voor Derksen.
Schrijfster Susan Smit vindt het ongelooflijk dat Derksen zich zo "veilig" voelt "om dit verhaal in het openbaar smakelijk op te dissen en daarbij opnieuw de vrouw (die zichzelf zal herkennen) te vernederen? Dat maakt me gek genoeg nog het kwaads," concludeert ze.
Een andere vrouw vindt het vooral schokkend dat niet alleen Derksen zo minachtend is ten opzichte van het slachtoffer, maar "ook de andere mannen aan tafel." "Zij lachen zijn slachtoffer en daarmee, vergis je niet, alle vrouwen uit" aldus Anna.
En Robert Jensen stelt dat het allemaal misschien toch niet zo heel verrassend is, want Derksen is nu eenmaal een "WAARDELOZE vent!"
Volgens advocaat Richard Korver hoeft Derksen zich jammer genoeg strafrechtelijk geen zorgen te maken. Er is een aanpassing van verjaring op zedendelicten geweest, maar die werkt natuurlijk niet met terugwerkende kracht (dat kan ook niet, dat zou in strijd zijn met één van de beginselen van het recht, namelijk dat nieuwe wetten niet kunnen gelden voor 'oude' misdrijven).
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het is moeilijk om te geloven dat Derksen vandaag nog een baan heeft. Dit kán toch niet geaccepteerd worden? En ja, dat komt van iemand die zich altijd fel verzet tegen de cancelcultuur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten