Deze kleuren hebben een positieve invloed op jouw welzijn

Deze kleuren hebben een positieve invloed op jouw welzijn

Think happy colors! Het is raar maar waar. De kleuren in je omgeving hebben een enorme invloed op ons welzijn. Zo kunnen lichte kleuren een rustgevende werking hebben, maar het werkt natuurlijk ook de andere kant op. Veel tijd in ruimtes doorbrengen waar het donker is en veel donkere kleuren zijn, kan een negatief effect hebben op jouw welzijn. Uiteraard zit er een bepaalde gedachte achter de kleuren keuze in jouw huis. Je hebt een positieve associatie met de kleur of het weerspiegeld simpelweg jouw karakter. Je kiest dus eigenlijk nooit zomaar voor een kleur, want zo werkt de kleurenpsychologie nu eenmaal. Daarom is het belangrijk om kleur in te brengen in jouw interieur. Sigma heeft een groot aanbod in verschillende kleuren die een positief effect kunnen hebben op jouw welzijn. Uiteraard hoef je niet alle kleuren van de regenboog tegelijk te gebruiken, omdat die kleuren je vrolijk maken. Voeg subtiel wat kleur toe aan je huis en je zult het effect snel merken.

Groen

De kleur groen heeft een hele positieve en rustgevende werking op ons welzijn. Groen = goed, is vaak de associatie. De groene krul op je toets, het keurmerk op je boodschappen of het groene stoplicht om door te rijden. Ook wordt groen geassocieerd met de natuur wat direct resulteert tot meer rust. Planten in huis zijn daarom een goede en subtiele manier om de kleur groen meer in huis te laten vertegenwoordigen.

Geel

Deze warme en heldere kleur staat natuurlijk voor de stralende zon en heeft daarom een hele positieve en vrolijke associatie. Het subtiel inbrengen van de kleur geel zal zorgen voor meer vertrouwen, optimisme en vriendelijkheid. Let er wel op dat je deze kleur op subtiele wijze in huis brengt, want een felle tint in de kleur geel kan gauw schreeuwerig zijn en daarmee bereik je misschien het tegenovergestelde resultaat.

Oranje

Oranje is een van de meest vrolijke kleuren. Het staat dan ook symbool voor vreugde. Door de veelzijdigheid van de kleur oranje, kun je door middel van de verschillende tinten ieder interieur opvrolijken. Daarnaast heeft oranje de associatie met een ondergaande zon en wekt dus rust en blijdschap op. Oranje wordt ook vaak geassocieerd met zomer en warmte, wat direct een positief gevoel geeft. Maar ook zeker in de winter komt deze kleur goed tot zijn recht.

Blauw

De kleur blauw heeft meerdere effecten op ons welzijn. En dat hangt volledig af van de tint. Zo kan lichtblauw sereniteit uitstralen, door de associatie met de hemelsblauwe lucht. En donkerblauw werkt weer kalmerend en wordt geassocieerd met de nacht. Ook in medische omgevingen zie je de kleur blauw vaak terug. Omdat het een kleur van vertrouwen is en boven alles een heel kalmerend effect heeft.

Wit

Wie ooit heeft gezegd dat wit geen kleur is heeft wat ons betreft ongelijk. Het is wel degelijk een kleur en wat voor één! Wit heeft een hele rustgevende werking op ons welzijn. Wit staat voor puurheid, helderheid, zuiverheid en eenvoud. En wordt samen met blauw vaak geassocieerd met de lucht. Muren met lichte kleuren zoals wit of wittinten, weerkaatsen het zonlicht waardoor er bij voorbaat al veel meer licht binnenkomt. Dat heeft absoluut een positieve werking op je gemoedstoestand. En het laat de ruimte ook nog optisch groter lijken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Gezondheid Planten geluk kleuren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties