Snode plannen Ernst Kuipers? ”RIVM en GGD bereiden zich op advies minister voor op nieuwe vaccinatieronde”

Snode plannen Ernst Kuipers? ”RIVM en GGD bereiden zich op advies minister voor op nieuwe vaccinatieronde”

Minster Ernst Kuipers (ha) heeft er zin in. Bron: Screenshot NOS / YouTube.

Als het aan minister Ernst Kuipers (D66) ligt, wordt het vaccinatiepaspoort binnenkort waarschijnlijk weer uitgebreid. Kuipers heeft zowel het RIVM als de GGD gevraagd om zich voor te bereiden op een nieuwe vaccinatieronde. Allereerst zouden de ”meest kwetsbaren” aan de beurt zijn, maar zeker niet uitgesloten is dat Kuipers daarna een beroep zal doen op de rest van Nederland. Zijn we hiermee, na de zomer, weer terug bij af?

Kuipers heeft in ieder geval al een beroep gedaan op de GGD om te starten met het werven en opleiden van personeel voor het uitvoeren van de aankomende vaccinatieronde. Volgens De Telegraaf moet de GGD binnen drie weken tijd kunnen opschalen om na de zomer 50.000 vaccinaties per week te zetten. De mogelijkheid bestaat zelfs dat dit verder zal worden opgeschaald naar 1.5 miljoen prikken per week.

Volgens de minister is er vooralsnog geen reden om nu al op te schalen, maar de waarschuwing van Kuipers zegt veel over de koers die we mogelijk kunnen verwachten dit najaar vanuit de overheid, het RIVM en de GGD.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties