ernstkuipers

Snode plannen Ernst Kuipers? ”RIVM en GGD bereiden zich op advies minister voor op nieuwe vaccinatieronde”

Binnenlandjul 04 2022, 21:23
Als het aan minister Ernst Kuipers (D66) ligt, wordt het vaccinatiepaspoort binnenkort waarschijnlijk weer uitgebreid. Kuipers heeft zowel het RIVM als de GGD gevraagd om zich voor te bereiden op een nieuwe vaccinatieronde. Allereerst zouden de ”meest kwetsbaren” aan de beurt zijn, maar zeker niet uitgesloten is dat Kuipers daarna een beroep zal doen op de rest van Nederland. Zijn we hiermee, na de zomer, weer terug bij af?
Kuipers heeft in ieder geval al een beroep gedaan op de GGD om te starten met het werven en opleiden van personeel voor het uitvoeren van de aankomende vaccinatieronde. Volgens De Telegraaf moet de GGD binnen drie weken tijd kunnen opschalen om na de zomer 50.000 vaccinaties per week te zetten. De mogelijkheid bestaat zelfs dat dit verder zal worden opgeschaald naar 1.5 miljoen prikken per week.
Volgens de minister is er vooralsnog geen reden om nu al op te schalen, maar de waarschuwing van Kuipers zegt veel over de koers die we mogelijk kunnen verwachten dit najaar vanuit de overheid, het RIVM en de GGD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten