HighlandPark

Bloedbad op Onafhankelijkheidsdag vlakbij Chicago: Minstens vijf doden en tientallen zwaargewonden

Buitenlandjul 04 2022, 20:27
De viering van Onafhankelijkheidsdag in Highland Park, 30 minuten rijden vanuit de Amerikaanse stad Chicago, is maandag uitgelopen op een bloedbad. Bij een schietpartij vielen zeker vijf doden en meer dan 25 mensen raakten gewond, aldus de plaatselijke autoriteiten. Veel van de gewonde slachtoffers zijn er slecht aan toe. Over de achtergrond van het bloedbad is vooralsnog niets bekend volgens de politie in Chicago.

De politie heeft mensen opgeroepen om weg te blijven van de plek in het Highland Park waar de mass shooting heeft plaatsgevonden. De dader of daders zouden nog niet in het vizier zijn van het politiekorps. Het wapen waarmee vermoedelijk geschoten is, is inmiddels veilig gesteld door de politie. De schutter zou volgens getuigenverklaringen een jonge blanke man zijn. 
Hier het moment waarop er geschoten wordt. Je ziet de paniek uitbreken.
In het park nabij Chicago was een feestelijke parade ter gelegenheid van de 4e van juli, Onafhankelijkheidsdag, net begonnen toen na tien minuten een man het vuur opende op de aanwezigen. De parade werd -logischerwijs- direct stopgezet na het bloedbad dat zich omstreeks 10.00 uur in de ochtend plaatselijke tijd voltrok. Door getuigen werd melding gemaakt van minstens 25 schoten, vermoedelijk gelost vanaf het dak van een van de aangrenzende panden nabij het Highland Park.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Vlak voor de schietpartij meldde de politie van Lake County iedereen nog een “veilige Onafhankelijkheidsdag” toe:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten