vanhagamicrofoon

Van Haga over stikstofbemoeienis vanuit de Europese Unie: “Brussel kan de rambam krijgen!”

EUjul 04 2022, 18:00
Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) heeft het helemaal gehad met de boerenhaat vanuit Brussel. Midden in de stikstofcrisis dreigt nieuw onheil voor Nederlandse boeren. Volgens Haagse bronnen velt de Europese Commissie mogelijk nog deze week een oordeel over ons mestbeleid. Nederland dreigt de zogeheten mestderogatie te verliezen, waardoor er per direct minder mest uitgereden mag worden. Van Haga: “Dit leidt tot torenhoge rekeningen voor veehouders die hun mest dan moeten laten afvoeren. Een andere optie is dat ze het mes in hun veestapel zetten.
”Volgens het Tweede Kamerlid zorgen “dictaten vanuit de Europese Unie” in samenwerking met het beleid van kabinet Rutte IV ervoor dat Nederlandse boeren eigenlijk geen toekomst meer hebben in dit land, mochten alle politieke plannen doorgang vinden. Van Haga roept in een brandbrief aan de Tweede Kamer op om het huidige stikstofbeleid direct stop te zetten omdat  “onze boerenstand kapot wordt gemaakt.
”Van Haga: “Om onze boeren te beschermen, moet Nederland haar veto uitspreken tegen het wanbeleid dat de Europese Unie voor de boeren in petto heeft. Weg met de stikstofeisen, prullemanderen de plannen van PvdA-mastodont Frans Timmermans en het voor boeren onwerkbare mestbeleid gaan we niet uitvoeren.” Volgens Van Haga moeten we minder naar Brussel gaan kijken en meer zelfvoorzienend worden. “Brussel kan de rambam krijgen”, aldus het BVNL-Kamerlid. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten