dom tower g342475290 1920

Dierenactivisten bezetten restaurant in Utrecht, zeven mensen zijn opgepakt, een persoon gewond

Binnenlandjan 08 2023, 12:30
Dierenactivisten hebben afgelopen vrijdag weer toegeslagen. Een restaurant in Utrecht werd bezet door dierenactivisten omdat er ‘foie gras’ op het menu staat bij het restaurant. Zeven activisten zijn opgepakt.
Restaurant Bistronome Des Arts aan de Lijnmarkt werd vrijdagavond rond 19.00 opgeschrikt door een ‘ludieke bezetting’. De Links extremisten van Active for Justice, die met een man of 10 waren, hebben zich vrijdagavond vastgeketend in het restaurant. Ze zouden pas vertrekken wanneer ‘foie gras’ van het menu zou verdwijnen. Door de actie was er veel politie inzet nodig. Om 21.00 was de politie er klaar mee en is begonnen met het verwijderen van de idioten die zich vast hadden geketend in het restaurant. Een half uur later keerde de rust in het restaurant weer terug. Van de 10 actievoerders zijn er 6 aangehouden. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat ze vanwege huisvredebreuk zijn opgepakt. Een extra actievoerder is aangehouden omdat deze persoon niet zijn of haar ID kaart wilde laten zien.
Bij de actie is, door toedoen van de extremisten, ook iemand gewond geraakt en moest zelfs worden afgevoerd worden. Een gast uit het restaurant zou zijn uitgegleden over de folders van de extremisten.
De actiegroep is van mening ‘foie gras’ (Een gerecht met ganzen en eenden lever) van het menu moet bij het Utrechtse restaurant omdat ganzen en eenden volgens de actiegroep zouden worden vetgemest en dat daardoor de lever opzwelt tot wel tienmaal de normale grootte. Onacceptabel dus voor de gekkies van Active for Justice.
De extremisten geven aan een aantal keer een poging te hebben gedaan om met de eigenaar van het restaurant in gesprek te gaan. Maar omdat een ondernemer er voor kiest om een gerecht niet van de menukaart te halen omdat het gerecht volledig legaal is om te serveren gaan deze figuren weer over tot geweld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten