shutterstock 1972436738

De waanzin van de Woke-snowflakes: Nu.nl's 'terrorisme-expert' beweert dat leuzen projecteren 'psychisch terrorisme' is

Politiekjan 08 2023, 11:30
Het is weer zover: Nu.nl laat weer eens een zogenaamde "terrorisme-expert" aan het woord om ons te vertellen wat wel en niet kan. Dit keer is het onderwerp "psychisch terrorisme". Volgens deze expert is het projecteren van leuzen die door bepaalde mensen als beledigend ervaren worden, eigenlijk "psychisch terrorisme".
Het gaat om dit artikel. Daarin mogen allerlei mensen met connecties met de autoriteiten roepen dat het projecteren van leuzen op de Erasmusbrug de ergste misdaad ooit was - of in ieder geval sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog - en dat dit betekent dat "extreemrechts" werkelijk extreem gevaarlijk is. 
'Terrorisme-expert' Dijkman mag ook meepraten. "Terrorisme gaat meestal over een verwaarloosbaar aantal mensen, maar de impact is heel groot en maatschappelijk ontwrichtend," aldus deze dame. En dan gaat ze verder. "Bovendien zijn deze leuzen psychisch geweld. Want zeker als je een niet-witte huidskleur hebt, word je door die racistische teksten geraakt."
Laat ons duidelijk zijn: "psychisch terrorisme" bestaat niet. Er is alleen terrorisme, en dat is iets wat we allemaal afschuwelijk vinden. Het is walgelijk en onacceptabel. Maar laten we niet doorgaan met het creëren van nieuwe termen om onze tegenstanders aan te klagen. Laten we ons richten op het bestrijden van het echte terrorisme (zoals de Iraniër die mogelijk aanslagen wilde plegen in Duitsland), in plaats van het uitbreiden van de definitie tot het punt waar het gewoon belachelijk wordt.
Het is triest om te zien hoe de autoriteiten steeds meer doorslaan. Ze lijken de dreiging van wat zij extreemrechts noemen steeds meer te overschatten. Natuurlijk, het extreemrechtse gedachtegoed is wanstaltig, walgelijk, ziek, gestoord, misselijkmakend en we distantiëren ons daarvan.
Het lijkt er echter op dat de autoriteiten de dreiging van het extreemrechts overschatten om politiek-opportune redenen... en dat ze daarbij voor het gemak ook maar even alles "extreemrechts" noemen dat de Woke-ideologie van links én de elites afwijst. In dit geval is de organisatie die achter de leuzen zit inderdaad wanstaltig. Laat daar geen misverstand over bestaan.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar niet elke leus zie ze projecteerden was ook extreemrechts ("Zwarte Piet heeft niets verkeerd gedaan," bijvoorbeeld)... en de idee dat extreemrechtse neo-nazi-malloten een enorm gevaar vormen voor de samenleving is ronduit hilarisch.
En dat is om nog maar te zwijgen over de nieuw verzonnen misdaad "psychisch terrorisme." Hou op hoor.
Overigens is er nog een goed onderscheid: terrorisme is strafbaar. Deze actie - hoe vervelend je de leuzen ook kunt vinden - is dat vrijwel zeker niet. Dat betekent niet dat de mensen erachter niet een paar zielige zolderkamergekkies zijn, maar dat is iets heel anders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten