shutterstock 2243821285

Doorgedraaide D66-rechter geeft Rachel Hazes overwinning: Yvonne Coldeweijer mag haar geen 'gecremeerde kroket' noemen

Binnenlandjan 24 2023, 9:00
In wat nu al de meest belachelijke gerechtelijke dwaling van 2023 genoemd kan worden heeft wat wel een D66-rechter moet zijn besloten dat Yvonne Coldeweijer de weduwe van André Hazes geen "gecremeerde kroket" mag noemen. Doet ze dat wel, dan moet ze per keer, per uur 1.000 euro betalen aan dat narcistische mens. Het betekent de afschaffing van de meningsvrijheid. En die afschaffing komt op het conto van de rechterlijke macht. Vreselijk.
Enige tijd geleden maakte juice-presentatrice Yvonne Coldeweijer een item waarin ze beweerde dat Dré Hazes geen contact meer heeft met zijn moeder Rachel. Dit zou onder meer komen doordat Rachel een brief van Dré aan zijn ex Sarah had gelekt. Daarnaast noemde Coldeweijer dat vreselijke Rachel-mens een "gecremeerde kroket." En ook narcistisch en nog wat andere typeringen die right on the mark waren.
Mevrouw Hazes vond dat niet kunnen. Daarom stapte ze naar de rechter. In een rechtsstaat zou een advocaat haar vertellen dat haar zaak geen kans had. Maar Nederland is geen normaal functionerende rechtsstaat. Haar advocaat nam haar zaak dus op zich en ging naar de rechter. Want, tja, zal die gedacht hebben: als we een D66-rechter treffen kunnen we misschien nog winnen ook.
En zo geschiede. Want gisteren gaf die rechter - de Amsterdamse voorzieningenrechter mr. E.A. Messer - de idiote narcist Rachel honderd procent gelijk. Coldeweijer moet de video offline halen waarin ze beweert dat Racheltje een rol speelde bij het uitlekken van Dre's persoonlijke brief aan zijn ex Sarah van Soelen. Rachel en haar zoon zouden geen contact met elkaar hebben omdat Rachel die brief gelekt zou hebben.
De rechter stelt nu dat Coldeweijer dit niet had mogen zeggen omdat ze de aantijging niet voldoende hard kan maken. Natuurlijk kan ze zich daarbij baseren op bronnen... maar dat interesseert de rechter niet. Wat nou journalistieke vrijheid? Wat nou persvrijheid? Je moet het bewijzen alsof je het OM bent - anders moet je je bek houden.
Racheltje had ook nog gevraagd aan de rechter om het Coldeweijer te verbieden dat zij haar "een gecremeerde kroket" noemt. Op straffe van een boete. Totaal geschift natuurlijk, knettergek. Dan ben je niet goed bij je hoofd. Maar wat zei rechter Mr. E.A. Messer uit Amsterdam? Ja, goed punt hoor Rachel! Elke keer dat ze dat doet moet Coldeweijer even, hop!, 1.000 euro cashen. Want het is "hoe dan ook grievend en beledigend."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit is echt knetter. "Rachel Hazes is een gecremeerde kroket" is wat deze D66-malloot betreft "onnodig grievend en beledigend." 
Weet je wat ik "onnodig grievend en beledigend" vind? Dat dit soort rechters de meningsvrijheid afschaffen in ons land. Hans Teeuwen moet oppassen - voor je het weet wordt hij ook voor een rechter gedaagd. Johan Derksen van Vandaag Inside kan zich opmaken voor een flink aantal zaken. En eigenlijk geldt dat gewoon voor iedere Nederlander, want wie gebruikt nou niet soms dit soort termen om een ander te beschrijven - een ander voor wie je weinig respect kan opbrengen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten