7174939623 559c6d7bb3 c

Drama op Schiphol: zomervluchten geschrapt, honderdduizend vakantiegangers de dupe!

Binnenlandjun 16 2022, 9:36
Tijdens de zomervakantie gaat Schiphol definitief vluchten schrappen vanwege personeelsgebrek op de luchthaven. Vandaag maakt Schiphol bekent om hoeveel en welke vluchten het exact gaat. De verwachting is dat er honderdduizenden vakantiegangers hun vakantie in rook op zien gaan.
Het schrappen van vluchten hing al weken als het zwaard van Damocles boven het hoofd van de luchthaven. Schiphol gaat vandaag vluchten schrappen voor de zomervakantie omdat de vliegmaatschappijen hebben geweigerd om dit te doen. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk dat een TUI of Corendon niet zelf hun vluchten annuleren omdat men hiermee veel inkomsten misloopt en reizigers moeten teleurstellen.  
TUI heeft steeds aangegeven geen reizigers te willen teleurstellen. De reiskoepel ANVR gaat juridische stappen nemen tegen Schiphol dit valt te lezen uit een interne brief. „Die voelt zich niet aansprakelijk voor de schade. Dit is volstrekt onacceptabel”, zo schrijft de ANVR. Schiphol kan zich schrap gaan zetten voor schadeclaims.
Omboeken van vakanties naar andere Europese luchthavens heeft weinig zin. Veel landen kampen met dezelfde problemen als Schiphol. Heel West-Europa wordt geteisterd door stakingen, drukte door personeelstekort en lange rijen. Dit nieuwe hoofdstuk in het drama rond Schiphol is een extra klap voor de reisbranche dat na twee jaar Corona net weer aan het opkrabbelen was.
Veel Nederlanders gaan nu eieren voor hun geld kiezen en dus een vakantie boeken in eigen land of met de auto op vakantie naar een Europese bestemming. Dat laatste is met de hoge brandstofprijzen ook geen aantrekkelijke optie. De vakantieparken en campings aan de Nederlandse kust lonken naar de vakantiegangers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten