3637022252 c03e52787f c

Extreemlinks dreigt met stalbezettingen

Binnenlandaug 04 2022, 12:31
Dat niet iedereen gediend is van de boerenprotesten is algemeen bekend. Sommige colleges van burgemeesters en wethouders huilen tranen met tuiten als er omgekeerde Nederlandse vlaggen hangen in hun gemeente, erg kleinzielig allemaal. Ook extreemlinks ergert zich aan de boerenprotesten en wil als wraak stallen gaan bezetten waarschuwt LTO Nederland
Velen van u kunnen dit nog wel herinneren drie jaar geleden hielden tientallen activisten een varkensstal in Boxtel bezet. Als reactie hierop is Farmers Defence Force ontstaan. Een lid van de extreemlinkse organisatie Animals Defence Force uit Emmen heeft op FB het volgende geschreven; „Het extreme boerentuig moet opgespoord en opgesloten worden. Het zijn rechts-nationalisten en vergelijkbaar met Nazi’s voor de dieren.” Zijn lezers wordt opgeroepen om zich aan te sluiten bij Animals Defence Force en deel te nemen aan de strijd tegen de boer. Het valt nog mee dat de Zuid-Afrikaanse strijdkreet ''Kill the Boer'' nog niet is gevallen. 
Het bericht doet natuurlijk vermoeden dat er illegale acties op handen zijn. Het tuig rept er ook vrolijk over; „Wij gaan vanaf volgende week veebedrijven bezetten en de dieren uit de megastallen bevrijden.” Bij LTO Nederland gaan alle alarmbellen af en hopelijk ook bij de NCTV en het team Contraterrorisme, Extremisme & Radicalisering van de Nationale Politie. Een bestuurslid van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders heeft aangifte gedaan bij de politie. „Hier is sprake van ophitsen”, verklaart voorzitter Bart-Jan Oplaat. De veehouders wordt aangeraden zelf voorzorgsmaatregelen te nemen, bijvoorbeeld het ophangen van camera’s en staldeuren af te sluiten.
Jullie raden het al het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft geen commentaar op de nieuwe bedreigingen uit de extreemlinkse dierenactivistische hoek. Vooral blijven volhouden dat extreemrechts het grote gevaar is in Nederland. De kogel kwam van links maar ook dit aangekondigde geweld komt van (extreem)links.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten