rotterdam g1260124aa 1280

Extremistische "White Lives Matter" claimt verantwoordelijkheid voor teksten op Erasmusbrug

Binnenlandjan 06 2023, 14:30
Op 1 januari 2023 schokten politiek incorrecte teksten op de Erasmusbrug het partijkartel en het mediakartel. Online laten de extremisten weten wat hen drijft schrijft het AD. "De enige oplossing is langzamerhand de macht zelf te grijpen. Nee, het was geen gemakkelijke operatie," zegt een van de activisten achter de actie op de Erasmusbrug anoniem op een extremistische website. 
Het was een "gecoördineerde actie" die veel voorbereiding vereiste. "We wisten dat we maar één kans hadden en het moest perfect zijn. Dit was een gezamenlijke inspanning van activisten uit Nederland en Duitsland." De groep noemt zichzelf "White Lives Matter" en wil anoniem blijven, maar de politie is op zoek naar hen omdat hun actie bij de Erasmusbrug volgens het Openbaar Ministerie strafbaar is.
Een van de activisten die betrokken was bij de actie, noemt zichzelf "Derpman". Hij roept mensen op om zichzelf te onderwijzen en alles te vergeten wat op school wordt geleerd. Ook in de politiek heeft Derpman geen vertrouwen. Hij schrijft: "De enige echte oplossing is waar wij mee bezig zijn en dat is langzamerhand de macht zelf te grijpen. Er bestaat binnen de politiek geen optie. Het zijn toch maar allemaal joden."
De acties van "Derpman" en zijn medeactivisten beperkten zich tot het plakken van stickers in het hele land, tot het bijwonen van demonstraties, zoals de coronademonstratie in Rotterdam in februari 2022. Ze maakten professionele videoreportages van deze gebeurtenissen en deelden deze op hun Telegramkanaal. In diezelfde maand maakte de groep voor het eerst nieuws toen ze "White Lives Matter" stickers op verkiezingsposters plakten, met name op die van politici met een donkere huidskleur. Deze actie werd ook op hun Telegramkanaal gedeeld.
Binnen de eigen rangen van de groep is er ook kritiek, met sommige leden die zeggen dat hun acties averechts werken en alleen bijdragen aan verdeeldheid en haat.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
In eerste instantie stonden veel Nederlanders positief tegenover de geprojecteerde teksten, omdat men de willekeur van de Nederlanderhatende overheid spuugzat is. Waarom mag de racistische leus ''Black Lives Matter'' wel, van de marxisten van BLM die erom bekend staan blanken te haten. Dus hoe harder de overheid en het mediakartel hier tegenin gingen hoe meer ogen er geopend werden door deze stuitende hypocrisie. Maar nu veel Nederlanders weten dat deze extremistische groep staat voor antisemitisme en gekleurde Nederlanders haten nemen ze er terecht afstand van. Voor racisme is geen plaats in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten