Screen Shot 2022 11 15 at 130424

CBR Directeur Alexander Pechtold maakt er weer een puinhoop van! Fraude geconstateerd bij Theorie-examens

Binnenlandjan 06 2023, 13:30
Bij het CBR is er een toename van fraude bij theorie-examens geconstateerd. Alexander Pechtold, tegenwoordig directeur van het CBR, spreekt over “georganiseerde criminaliteit”.
Het is al een geruime tijd een enorme puinhoop bij het CBR. Voormalig D66 fractievoorzitter Alexander Pechtold is na de persoonlijke schandalen snel vertrokken uit de Haagse Politiek en mag nu in alle rust er een potje van maken bij het CBR. De D66 politicus kwam in opspraak na het schandaal rondom zijn penthouse en de gedwongen abortus van zijn minnares. Het baantjescarrousel biedt daarmee weer een uitweg voor de gevallen politicus en zo mag Pechtold nu met een mooi salaris het proberen bij het CBR. Met een hele grote puinhoop als gevolg.
Tijdens de coronacrisis werd dit al snel duidelijk, langere wachttijden, onmogelijke regels voor rijinstructeurs en compleet idiote regels met betrekking tot afstand houden. Honderden leerlingen liepen daarmee enorme vertraging op. Nu is duidelijk geworden dat er wel meer aan de hand is bij het CBR. Zo is er spraken van fraude bij de theorie-examens. Leerlingen zouden een verborgen camera in hun trui of vest dragen en via een oortje de antwoorden ingefluisterd krijgen.
Volgens Pechtold is het teleurstellend dat de politie en het OM weinig kunnen doen aan de situatie. Examenfraude is gek genoeg momenteel nog niet strafbaar. Leerlingen zijn verplicht om voor aanvang van het examen hun telefoons, horloges en andere persoonlijke spullen op te bergen in een locker. Ondanks die voorzorgsmaatregelen zijn er altijd wel fraudeurs die het voor elkaar krijgen om te frauderen met een oortje en een camera. Volgens Pechtold betrappen ze bij het CBR de laatste maanden iedere week wel 1 of 2 personen. Leerlingen zouden tot wel 2000 euro betalen om gebruik te maken van deze ‘hulplijn’.
Inmiddels heeft VVD-Kamerlid Koerhuis al aangedrongen op een wetswijziging zodat deze vorm van fraude ook strafbaar wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten