-Frits Bosch- “Heer Berdowski, Nederland staat vijandig tegenover Boskalis. Helaas moet het bedrijf vertrekken.”

-Frits Bosch- “Heer Berdowski, Nederland staat vijandig tegenover Boskalis. Helaas moet het bedrijf vertrekken.”

Frits Bosch is columnist voor De Dagelijkse Standaard.

Geachte heer Berdowski

Zoals te verwachten was is heel klimaat bevlogen Nederland over u heen gevallen. Han Verheijen vraagt in HFD of uw “ klimaatadaptie (!) meer is dan een businessmodel”. De dames Maria van der Heijden, Danielle Hirsch en Heske Verburg vinden dat u “in de slachtofferrol bent gekropen” en “de maatschappij verwacht dat innovatieve bedrijven uitdagingen helpen oplossen.” Allen D66?

Wat straalt dit uit? Dit straalt compleet onbegrip uit voor wat Boskalis voor ons land betekent en wat er nodig is om dit bedrijf continuïteit te verschaffen. Er is hier een fundamenteel probleem aan de orde. Als de hand wordt gehouden aan het Glasgowakkoord en de (D66) rechter dienovereenkomstig besluit dan kan Boskalis in Nederland de poort sluiten. Alweer een grootbedrijf exit, met verdwijnen van banen, kennis en reputatie van Nederland als vestigingsplaats voor het grootbedrijf.

Het antwoord van uw aanklagers zal dan luiden “dat moet dan maar.” Akkoord, maar stel dat we dan zeggen “uw bevlogenheid komt wel met een prijs. We stoppen volledig met Boskalis, maar dat kost u persoonlijk 50.000 euro.” Ik geef u op een briefje dat het enthousiasme aanzienlijk minder is. Dit soort lieden is ultiem hypocriet. Beperkende regels geldt voor allen, maar niet voor hen. Ze rijden auto en vliegen dat het een lieve lust is. Maar het is vechten tegen de bierkaai. Jaap Aalbersberg van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid, NCTV, vindt dat ‘normering’ van het gesproken woord in ons parlement moet plaatsvinden. Er komt een wet die daaraan handen en voeten moet geven. Vrijheid van meningsuiting gaat via de voordeur naar buiten. Fascistoïde in het kwadraat. Stel dat een parlementslid zegt: “we moeten Boskalis voor ons land behouden en het bedrijf op fossiel laten varen, omdat het niet anders kan”, dan betwijfel ik sterk of daarvoor met dit kabinet de handen op elkaar komen.

Mijn advies is dus aan u om uw conclusie te trekken. Het kan helaas niet anders zijn dan dat u de hoofdzetel van uw bedrijf snel naar een ander land verplaatst, een land dat u met open armen zal ontvangen met begrip voor uw “businessmodel en klimaatadaptie.”

Vriendelijke groet,

Frits Bosch

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

-Frits Bosch- “Heer Berdowski, Nederland staat vijandig tegenover Boskalis. Helaas moet het bedrijf vertrekken.”
Lees meer over:
Frits Bosch Nederland NCTV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties