Filmpje Indië Herdenking: Commandant van het Regiment Van Heutsz legt uit: 'De generaal was een held'

Binnenlandaug 14 2022, 13:10
Morgen is de Indië herdenking waar ieder jaar de vaandelmars van het regiment van Heutsz te zien is. Dankzij politiek revisionisme heeft de nieuwe voorzitter van de organisatie Thom de Graaf besloten om o.a. de Vaandelmars van het Regiment Van Heutsz niet meer live uit te zenden.
Dat is doodzonde. In de video in dit artikel legt de commandant van het Regiment van Heutsz heel goed uit waarom het zo belangrijk is om die traditie in ere te houden en vooral dat de naam van Van Heutsz te grabbel is gegooid.
In die hoedanigheid vind je hieronder ook drie foto's aan van een boek uit 1911 met een voorwoord van generaal Van Heutsz. Die pagina's alleen al geven een heel andere kijk in die ziel van deze grote man.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hier de foto's:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten