shutterstock 113948110

FVD Teylingen verdedigt de boeren: "Laat onze telers met rust!"

Binnenlandmei 18 2023, 12:00
In een commissievergadering gisteravond heeft Forum voor Democratie (FVD) burgerraadslid Nick Severs krachtig van leer getrokken tegen een motie van GroenLinks en de Partij voor Teylingen, die indirect boeren zou dwingen om over te schakelen naar biologische landbouw. Severs stelde scherp de vraag welke boeren precies de overstap naar biologisch telen wilden maken, maar tot zijn verbazing konden beide partijen geen duidelijk antwoord geven. Het is hoog tijd dat de politiek de boeren met rust laat en zich richt op zaken als wonen, werken, recreatie en veiligheid.
Het is bewonderenswaardig dat FVD Teylingen opkomt voor de belangen van de boeren in deze regio. In een tijd waarin de agrarische sector al met zoveel uitdagingen te maken heeft, is het onbegrijpelijk dat er politieke partijen zijn die proberen om boeren indirect te dwingen over te stappen op biologische landbouw. Het is essentieel dat we de feiten op tafel hebben voordat er zulke ingrijpende beslissingen worden genomen.
Het gebrek aan specifieke informatie over welke boeren daadwerkelijk interesse hebben in biologisch telen is opmerkelijk. Het roept vragen op over de motieven achter de voorgestelde maatregelen. Als politici met dergelijke voorstellen komen, moeten ze op zijn minst kunnen aangeven welke boeren hierachter staan en waarom. Het lijkt erop dat GroenLinks en de Partij voor Teylingen een ideologische agenda volgen, in plaats van te kijken naar de daadwerkelijke behoeften en wensen van de boeren in onze regio.
Laten we niet vergeten dat de boeren het fundament vormen van onze voedselvoorziening. Zij zorgen ervoor dat we dagelijks kunnen genieten van gezond en voedzaam voedsel. Het is van het grootste belang dat we de agrarische sector ondersteunen en faciliteren, in plaats van hen onnodige regels en beperkingen op te leggen. Laten we de boeren met rust laten en hen de vrijheid geven om hun beroep op een duurzame en rendabele manier uit te oefenen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De politiek moet zich richten op beleidsvraagstukken die daadwerkelijk van invloed zijn op het dagelijks leven van de inwoners van Teylingen. Zaken zoals woningbouw, werkgelegenheid, recreatie en veiligheid verdienen de aandacht die ze nodig hebben. Het is van groot belang dat we ons concentreren op het creëren van een bloeiende gemeenschap waarin mensen kunnen wonen, werken en genieten van hun vrije tijd, in plaats van onnodige beperkingen op te leggen aan hardwerkende boeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten