8534578744 7faffa5e00 c

Gevaar in je drinkfles: 240.000 deeltjes plastic per liter water!

Binnenlandjan 10, 18:00
De schokkende waarheid over het drinken van gebotteld water is onthuld, en het is een zorgwekkend verhaal. Recente onderzoeken tonen aan dat ons flesje water niet zo onschuldig is als het lijkt. In plaats van pure hydratatie, drinken we ongemerkt een cocktail van micro- en nanoplastics - maar liefst 240.000 deeltjes per liter bericht Hart van Nederland!
Deze ontdekking roept grote vragen op over onze gezondheid. We wisten al dat plasticdeeltjes in ons drinkwater zitten, maar de omvang van het probleem was tot nu toe onbekend. Microplastics, deeltjes van 1 tot 5 millimeter, en zelfs nog kleinere nanoplastics, blijken in alarmerende hoeveelheden aanwezig te zijn. Het verontrustende is dat deze minuscule deeltjes diep in onze organen kunnen doordringen. Wat betekent dit voor onze gezondheid?
Uit onderzoek bij dieren is gebleken dat microplastics de ontwikkeling, de hormoonhuishouding en het immuunsysteem kunnen verstoren. De angst bestaat dat deze effecten ook bij mensen optreden. Maar wat nog alarmerender is, zijn de onbekende risico's van nanoplastics. Deze deeltjes zijn zo klein dat ze gemakkelijk door ons lichaam kunnen worden opgenomen, maar hun effecten op onze gezondheid zijn nog grotendeels een mysterie.
Hoogleraar analytische chemie Marja Lamoree waarschuwt voor de ernst van de situatie. Zij stelt dat we te maken hebben met een groot probleem, vooral omdat we nog niet alles weten over de impact van deze plastics op onze gezondheid. Dit is niet iets om licht op te vatten. De aanwezigheid van plastic in ons drinkwater is een directe bedreiging voor onze gezondheid en welzijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is tijd dat we ons realiseren dat onze afhankelijkheid van plastic flesjes niet alleen schadelijk is voor het milieu, maar ook voor onze eigen gezondheid. Dit is een wake-up call. We moeten dringend onze gewoonten veranderen en eisen dat onze waterbronnen vrij zijn van deze gevaarlijke vervuiling. Onze gezondheid en die van toekomstige generaties staan op het spel. Het is tijd om actie te ondernemen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten