shutterstock 515326441

Gemeente Westerwolde sleept COA voor de rechter over ongebreidelde instroom asielzoekers in Ter Apel

Immigratiejan 10 , 17:00
De situatie in Ter Apel escaleert en het is hoog tijd dat we de harde feiten onder ogen zien. Het aanmeldcentrum, dat oorspronkelijk was ontworpen om maximaal 2000 asielzoekers te huisvesten, wordt keer op keer overspoeld door een overdaad aan mensen die de grenzen van het redelijke ver te buiten lijken te gaan.
De gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft nu genoeg van de ongebreidelde instroom van asielzoekers en heeft de Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de rechter gesleept. En terecht. Advocaten van de gemeente laten geen spaan heel van het beleid dat deze overvolle opvang mogelijk maakt.
Westerwolde had jaren geleden een duidelijke overeenkomst met het COA: 2000 asielzoekers zouden de maximale capaciteit zijn. Maar wat zien we nu? Maandenlang wordt dit aantal ruimschoots overschreden, met incidentele pieken van bijna vijfhonderd mensen te veel. Dat is niet slechts een overtreding van afspraken; het is een flagrante minachting voor de leefbaarheid en veiligheid van de gemeenschap. De advocaat van Westerwolde heeft aangegeven dat het hoge aantal asielzoekers in Ter Apel leidt tot incidenten en overlast, zelfs buiten de opvanglocatie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het COA probeert de schuld elders te leggen en beweert dat de capaciteit afhankelijk is van gemeenten die opvanglocaties openen. Ze wijzen met de vinger naar gemeenten die 'wegkijken' en weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen.
Westerwolde eist terecht een dwangsom van 25.000 euro per dag voor elke overtreding van het maximale aantal asielzoekers. Het is de enige manier om het COA een 'voldoende prikkel' te geven om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de gemaakte afspraken te houden. Op 23 januari om 14.00 uur zal de rechtbank in Groningen uitspraak doen
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten