shutterstock 515326441

Bestuurders Groningen "ontzettend boos en gefrustreerd" over chaos in Ter Apel

Binnenlanddec 06 2023, 20:00
In Groningen heerst complete chaos. De bestuurders zijn "ontzettend boos en gefrustreerd" over de situatie van asielzoekers in Ter Apel. Tijdens een emotionele vergadering in de Provinciale Staten van Groningen uitte de aangeslagen commissaris van de Koning René Paas zijn ongenoegen. Opvallend is dat meneer Paas doorgaans niet zo fel reageert op het lot van Nederlanders die al jarenlang geen huis kunnen vinden, maar dit terzijde.
In het aanmeldcentrum Ter Apel verbleven de laatste tijd tussen de 2300 en 2500 asielzoekers, terwijl er slechts ruimte is voor maximaal 2000 personen. Om niet onder de humanitaire ondergrens te zakken, besloten de burgemeesters en de commissaris in Groningen deze week in de Provinciale Regietafel Migratie en Integratie dat de gemeente Groningen honderd extra plekken zou regelen en Stadskanaal tweehonderd. Paas verklaarde dat hij zelden zulke emotionele vergaderingen had meegemaakt, waarbij zelfs de doorgaans nuchtere bestuurders hun emoties niet konden bedwingen.
Dat is nu uitgerekend waar het fout gaat. Er wordt enkel gehandeld puur op basis van emoties, waarbij de Nederlander, die doorgaans niet snel van zich laat horen, het onderspit moet delven. Terwijl er wekelijks nog een overvloed aan asielzoekers bijkomt, heeft niemand boodschap aan gefrustreerde en geëmotioneerde bestuurders. Het wordt hoog tijd voor bestuurders die durven doorpakken, iets wat ook de bevolking lijkt te ambiëren gezien de grote verkiezingswinst van de PVV.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De commissaris spreekt van een beschamende crisis in Ter Apel die voorlopig niet voorbij is. Hij waarschuwt dat als Nederlandse bestuurders passief blijven, de situatie uit de hand zal lopen. In andere provincies komen ook regietafels bijeen, en leden van het kabinet en burgemeesters bellen rond, aldus Paas. Echter, door het ontbreken van de "zeer noodzakelijke" spreidingswet hebben zij geen formele bevoegdheden. Desondanks benadrukt de commissaris dat "goede wil niet overal aanwezig is".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten