shutterstock 515326441

Grote zorgen in Ter Apel: Rode Kruis ingezet om complete chaos te voorkomen

Immigratiedec 03 2023, 17:00
In Nederland groeit de bezorgdheid over de omvangrijke toestroom van migranten. Vooral in Ter Apel lijkt de situatie nu behoorlijk uit de hand te lopen, met als gevolg dat het Rode Kruis wordt ingezet om de opvang in Ter Apel te ondersteunen. Het is onbegrijpelijk dat we deze escalatie zo ver hebben laten komen, en het is de vraag waar deze ellende ophoudt.
Op verzoek van Vluchtelingenwerk Nederland en onder regie van het COA zal het Rode Kruis een tent met douches plaatsen bij het aanmeldcentrum van de IND. Daarnaast zullen zij basisvoorzieningen zoals dekens, luchtbedden, hygiënesets en douchespullen leveren om degenen die in de wachtkamers verblijven te ondersteunen. De IND stelt dat de inzet van het Rode Kruis noodzakelijk is vanwege het langdurige gebruik van de wachtkamers voor de nachtelijke opvang van asielzoekers.
Het tekort aan opvangplekken heeft tot gevolg dat de gehele asielketen vastloopt. Medewerkers in Ter Apel doen hun best om mensen te voorzien van basisbehoeften zoals onderdak, voedsel en basale hygiëne. Het gebrek aan opvangplekken veroorzaakt echter niet alleen problemen voor de asielzoekers zelf, maar ook voor de omgeving van Ter Apel, waar de overlast naar verwachting zal toenemen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Een tijdelijke stop op de instroom van asielzoekers lijkt nodig te zijn om deze zorgwekkende situatie te doorbreken. Er wordt opgeroepen om elders in het land zo snel mogelijk ruimte beschikbaar te stellen voor opvang. Toch tonen veel gemeenten terughoudendheid, voornamelijk vanwege de verwachte overlast en problemen die vaak gepaard gaan met het opvangen van groepen asielzoekers."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten