ameland hollum aerial

Onrust op Ameland: PowNed-verslaggevers belaagd tijdens mysterieus 'Sunneklaasfeest'

Binnenlanddec 06 2023, 21:00
Ophef in Medialand: Omroep PowNed reisde opnieuw naar Ameland om verslag te doen van het mysterieuze 'Sunneklaas'-feest, een feest waar de eilandbewoners graag geheimzinnig over doen. Dit wekt natuurlijk fascinatie op bij veel mensen, wat Powned aanzette tot het maken van een reportage over het feest. Helaas liep dit slecht af voor de verslaggevers.
Tijdens het 'Sunneklaasfeest' werden de journalisten van PowNed belaagd door eilandbewoners die niet gediend zijn van media-aandacht voor hun lokale traditie. De gemeente Ameland benadrukte op haar website dat het een feest is "van en vóór eilanders, een viering die Amelanders graag met elkaar delen."
De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) reageerde geschokt op het incident en noemde het "uiterst zorgelijk en ronduit triest". Thomas Bruning, de algemeen secretaris van de NVJ, benadrukte het gebrek aan respect voor onafhankelijke media en drong er bij de gemeente Ameland op aan om een dialoog aan te gaan over de rol en het belang van de vrije pers in de gemeenschap.
De politie heeft aangekondigd onderzoek te doen naar het voorval. Een woordvoerder meldde: "We doen onderzoek naar een confrontatie tussen twee partijen op Ameland, waarbij mogelijk geweld is gebruikt. Een van deze partijen betreft een aantal journalisten van PowNed, die op het eiland waren om verslag te doen van een feest."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Powned-baas Dominique Weesie reageerde op het politiebericht met kritiek op het handelen van de politie. Hij plaatste vraagtekens bij de timing van het onderzoek en benadrukte de vermeende nalatigheid van de politie bij het waarborgen van de veiligheid van de verslaggevers.
Enige kanttekening de gemaakt kan worden is dat het misschien ook gewoon goed is om de mensen op ameland met rust te laten. Het laatste wat de mensen waarschijnlijk willen is dat gekken zoals KOZP ook met de veerboot naar Ameland trekken om daar de boel te gaan verzieken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten