borre 1

Massamoordenaar Anders Breivik huilt in rechtszaal vanwege isolatie: "Mijn leven is een nachtmerrie"

Buitenlandjan 10, 16:00
Anders Behring Breivik, de Noorse massamoordenaar die in 2011 een aanslag pleegde in Noorwegen waarbij 77 voornamelijk jonge mensen koelbloedig werden vermoord, heeft spijt betuigd voor zijn gruweldaden. Dat gebeurde tijdens de behandeling van een rechtszaak die hij tegen de regering had aangespannen. Volgens de terrorist worden zijn mensenrechten geschonden vanwege de omstandigheden in de gevangenis en zijn verbod op communicatie met de buitenwereld, zo meldt Reuters.
Hij noemt zijn leven een nachtmerrie sinds hij in isolatie zit en overweegt elke dag zelfmoord te plegen. "Ik ben wel een mens en er zit een limiet aan hoeveel een mens aankan", aldus Breivik. Breivik verblijft in isolatie omdat contact met de buitenwereld als risico wordt gezien door het Noorse Openbaar Ministerie uit angst dat de moordenaar anderen mogelijk zou kunnen inspireren om hetzelfde te doen.
Het is overigens niet voor het eerst dat Breivik het in zijn hoofd haalt om strafvermindering te krijgen; in 2020 vroeg hij om vervroegde vrijlating maar ving hij bot bij de rechter. De nabestaanden hebben het helemaal gehad met de moordenaar van hun kinderen en het valt ze dan ook zwaar dat de gruwelijke aanslag iedere keer door de moordenaar weer opgerakeld wordt. De moeder van een van de overlevenden zei tegen persbureau Reuters dat ze niet goed worden van het feit dat dit steeds opnieuw wordt besproken. “Het put ons uit.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Breivik zit momenteel een gevangenisstraf van 21 jaar uit, die onbeperkt verlengd kan worden. Hij vermoordde in 2011 77 onschuldige mensen - veelal tieners – met een autobom en een schietpartij. Een uitspraak volgt naar verwachting over enkele weken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten