2165070915 804c21df1b c

GGD Amsterdam richt zijn pijlen op houtkachels: De echte vervuilers!

Binnenlandjul 20 2023, 11:00
Het nieuws dat de GGD Amsterdam vermoedt dat houtkacheltjes en open haarden verantwoordelijk kunnen zijn voor deze verontrustende toename van luchtvervuiling is een klap in het gezicht van iedereen die thuis wil genieten van een beetje warmte en gezelligheid. In plaats van de echte vervuilers aan te pakken, richt de overheid haar pijlen op de meest kwetsbaren in onze samenleving: degenen die het zich niet kunnen veroorloven om dure alternatieven te gebruiken.
En alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt de gasprijs eerst op onbetaalbare hoogten gedreven voordat de overheid overweegt om houtkachels te verbieden. Het lijkt erop dat de overheid de gewone burger opzettelijk in een hoekje wil duwen en hen geen andere keus wil laten dan te lijden onder de grillen van een "globalistisch" Nederland. Ja mensen een houtkachelverbod zit eraan te komen.
Waarom worden grote bedrijven zoals Tata en Schiphol niet op dezelfde manier behandeld? Waarom worden zij niet verantwoordelijk gesteld voor hun vervuilende activiteiten en gedwongen om serieus te investeren in schonere technologieën? In plaats daarvan lijken ze vrijuit te gaan, terwijl de hardwerkende burger opdraait voor de kosten van onbetaalbare energie en het verbod op hun geliefde houtkachels.
De overheid zou moeten streven naar echte oplossingen in plaats van symptoombestrijding. Waarom niet meer investeren in groene energiebronnen en technologieën die niet alleen de luchtvervuiling zouden verminderen, maar ook de energiekosten voor iedereen betaalbaar zouden maken? Het is duidelijk dat de prioriteiten van de overheid verkeerd liggen als ze ervoor kiezen om de gemakkelijkste weg te nemen en de burger te pesten in plaats van effectieve maatregelen te nemen tegen de werkelijke vervuilers.
De gewone burger heeft al genoeg te verduren gehad met stijgende kosten van levensonderhoud, belastingen en nu ook nog eens onbetaalbare energie. Het is tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en stopt met het belasten en bestraffen van de burgers voor problemen die ze niet veroorzaken.
Dit soort gedrag is kenmerkend voor de gekken die het voor het zeggen hebben in ons land. Ze willen werkelijk álles controleren. DDS wil terugvechten tegen dit soort doorgeslagen gekkigheid. Maar daar hebben we jóúw steun bij nodig. Steun ons op BackMe en help ons terug te vechten tegen plezier-haters!
Het nader onderzoek dat na de zomer wordt verwacht, zal ongetwijfeld aantonen dat houtkachels niet de enige oorzaak zijn van de toegenomen luchtvervuiling als het onderzoek eerlijk wordt uitgevoerd. Als de overheid echt geeft om het welzijn van haar burgers, zou ze moeten stoppen met het pesten van hen met onbetaalbare energie en een verbod op houtkachels. In plaats daarvan moet ze haar inspanningen richten op het aanpakken van de werkelijke vervuilers, het stimuleren van groene energieoplossingen en het vinden van betaalbare alternatieven voor iedereen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten