screen shot 2023 01 01 at 125833

Peiling! Nederlanders gaan voor de bijl: PvdA/GL 28 zetels, VVD 25, BBB 21

Politiekjul 20 2023, 10:00
Uit de nieuwe peiling van I&O Research blijkt dat Nederlanders op het punt staan een héél domme keuze te maken. Het blok PvdA/GroenLinks gaat namelijk mogelijk de grootste worden op 22 november. Minister Jesse Klaver komt er dus aan.
Uit de peiling blijkt dat de VVD de afgelopen weken is gestegen. Dat is ook zo bij de peiling van Maurice de Hond, dus daar zit waarschijnlijk wat in. Natuurlijk is dat knettergek, aangezien Dilan Yesilgöz een voormalige tassendrager is van Mark Rutte en inhoudelijk werkelijk in geen enkel opzicht van hem te onderscheiden is, maar geef een deel van de Nederlandse kiezers een nieuw gezicht en voila: ze trappen er weer in. Daardoor staan de nepliberalen nu virtueel op 25 zetels.
Maar dat maakt Yesilgöz niet de eerste vrouwelijke en allochtone premier van Nederland. Want de VVD wordt voorbij gesneld volgens deze peiling door PvdA/GroenLinks. Hoewel die partijen nog geen premierskandidaat hebben aangewezen staan ze samen nu op 28 virtuele zetels. Daarmee zijn ze de grootste en maken ze serieus kans om de volgende premier af te leveren.
Inhoudelijk maakt het natuurlijk niet al te veel uit of we nou een PvdA/GL-premier hebben in een kabinet met onder meer de VVD of een VVD-premier in een kabinet met PvdA/GL, maar het is wel een aardig interessante race om te aanschouwen.
De derde partij die het aardig doet is BBB. Maar de BoerBurgerBeweging is wel flink teruggevallen. BBB staat nog maar op 21 zetels. Volgens I&O is er sprake van een race met drie partijen, maar dan moet BBB wel echt een schepje er bovenop doen.
De reden dat BBB terugvalt is dat het minder over stikstof gaat en meer over asiel. Op rechts, tenminste. En ja, dat is natuurlijk hilarisch. Want dat is precies wat Rutte voor elkaar probeerde te krijgen met zijn stunt. Alweer geldt: en Nederlanders trappen er wéér in.
De PVV komt uit op 15 zetels, wat redelijk is. Het CDA stort in elkaar naar 5 zetels. Haha! De SP komt uit op 7, de PvdD op 9.
Een ander enorm grote verliezer is D66. Met Rob Jetten aan het stuur krijgt die partij zo mogelijk nog minder zetels dan met Kaag (wat ronduit hilarisch is): 9. Van 24 naar 9. Het zou extreem vermakelijk zijn.
JA21 - die dacht wel even serieus mee te mogen doen op rechts - komt uit op 6 zetels. Denk op 2, 50Plus op 0. Volt stoomt door naar 8, wat ongetwijfeld komt doordat jonge D66-kiezers nu de voorkeur geven aan die partij.
FVD komt uit op 4 zetels. Dat is er eentje minder dan de partij nu heeft, maar het is toch allerminst slecht nieuws. I&O heeft er namelijk een handje van FVD te onderschatten. Als dat nu het geval weer is kun je 4 zetels als absolute ondergrens gebruiken... en dan kun je dus concluderen dat de kans groot is dat de partij daar (flink) overheen gaat, zeker als FVD de extreem goed functionerende verkiezingsmachine aanzet straks.
(Dit artikel gaat verder onder deze oproep) Deze peiling toont aan dat het belangrijker dan ooit is dat wij van weldenkend Nederland samen een vuist maken! PvdA en GroenLinks, VVD, D66, de engnekken van Volt; ze moeten allemaal verslagen worden. DDS wil zich inzetten om Nederlanders goed te informeren en de mediastrijd aan te gaan met het kartel... maar daar hebben we jóúw hulp voor nodig. Steun ons en doneer! Al met een paar euro help je ons het mediakartel én het partijkartel te bestrijden!
PVV op 15, FVD op in ieder geval 4 en waarschijnlijk meer. Dat is een basis om vanuit te opereren. Maar nu moeten Nederlanders zélf wel iets doen om die cijfers nog veel hoger te maken. Want het maakt helemaal niet uit of PvdA/GL de grootste wordt of de VVD. Het zijn allebei kartelpartijen. Deze zogenaamde 'horse race' wordt in elkaar gezet door de media omdat die daar garen bij denken te spinnen.
Trap er niet in! PvdA/GL en VVD zijn in de kern dezelfde partijen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten