shutterstock 1085215253

Extreme party-poopers VVN: 'Niet meer drink met mate, maar drink helemaal niet meer'

Politiekjul 20 2023, 9:00
Het lijkt erop dat Veilig Verkeer Nederland (VVN) een nieuwe missie heeft gevonden: het volledig verbannen van alcohol uit het verkeer. Ja, je leest het goed. Niet minder drinken, niet verantwoord drinken, maar helemaal niet drinken. Het lijkt erop dat de slogan 'Geniet, maar drink met mate' nu wordt vervangen door 'Geniet niet, drink helemaal niet'.
Volgens de huidige regels mogen mensen maximaal twee biertjes of één wijntje drinken voordat ze achter het stuur kruipen. Dat lijkt redelijk, toch? Maar nee, volgens VVN is dat niet genoeg. Ze willen dat we helemaal stoppen met drinken als we van plan zijn om te rijden. Dus als je dacht dat je na een lange dag op het werk kon genieten van een glas wijn bij het diner voordat je naar huis rijdt, denk dan nog eens goed na.
Het lijkt erop dat de staat en de 'do gooders' erop uit zijn om elk risico uit het menselijk leven te verbannen. Ze willen alles controleren, alles in de hand houden. Maar is dat echt nodig? Is het echt nodig om mensen te verbieden om te genieten van een of twee drankjes bij hun maaltijd?
Natuurlijk, we willen allemaal veilig zijn op de weg. Niemand wil dat dronken bestuurders de straten onveilig maken. Maar er is een groot verschil tussen het drinken van een fles wijn of tien biertjes en het genieten van een of twee drankjes. Het lijkt erop dat VVN dat verschil niet ziet.
Het is belangrijk om verantwoordelijk te zijn en niet te drinken als je van plan bent om te rijden. Maar het is ook belangrijk om realistisch te zijn en te erkennen dat mensen het recht hebben om te genieten van een drankje bij hun maaltijd. Het volledig verbannen van alcohol uit het verkeer is een overreactie.
Dit soort gedrag is kenmerkend voor de gekken die het voor het zeggen hebben in ons land. Ze willen werkelijk álles controleren. DDS wil terugvechten tegen dit soort doorgeslagen gekkigheid. Maar daar hebben we jóúw steun bij nodig. Steun ons op BackMe en help ons terug te vechten tegen plezier-haters!
Dus, de volgende keer dat je uit eten gaat en overweegt om een glas wijn bij je maaltijd te nemen, denk dan aan VVN. Ze zouden liever hebben dat je dat glas wijn laat staan. Maar vergeet niet, genieten van het leven is ook belangrijk. En soms hoort daar een glas wijn of een biertje bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten