shutterstock 777379603

Rebelse reacties op 'drink geen alcohol!'-campagne: 'Juist nu de tijd om te beginnen'

Cultuurjul 03 2023, 17:30
Op sociale media zijn mensen absoluut niet te spreken over de nieuwe campagne van de gewone, oude media, de politiek en een stel organisaties om alcohol uit het sociale leven te bannen. De algemene reactie op het 'nieuws' dat 'één glas alcohol al voor grotere kankerkans zorgt' is: 'Juist nu de tijd om te beginnen met drinken.'
Er vindt een interessante campagne plaats: de alcoholvrije generatie. Het grote doel is om de nieuwste generatie helemaal op te laten houden met het drinken van alcohol. Of, beter gezegd: om ervoor te zorgen dat de nieuwe generatie zelfs nooit begint met het roken van alcohol. Dit onder het mom dat alcohol minstens net zo'n gevaarlijke drug is als heroïne.
Het interessante aan deze campagne - want dat is het - is dat bijna alle gewone media erbij betrokken zijn. Ze komen állemaal met artikelen over dat er een link is tussen alcohol en kanker, en ze roepen allemaal mensen op om helemaal alcoholvrij te worden.
Voorlopig is het resultaat daar niet van wat de media en organisaties beogen. Het lijkt er namelijk op dat Nederlanders hier alleen maar rebelser van worden.
Zo zegt de invloedrijke twitteraar Repelsteeltje: "Als er al een tijd was om te beginnen, en al helemaal niet te stoppen, met drinken dan is het nu wel. Het Sesamstraat niveau qua nieuws bereikt elke dag weer een hoogtepunt. Mensen, doe gewoon lekker waar je zin in hebt. Leef nu, en geniet er van!"

Als er al een tijd was om te beginnen, en al helemaal niet te stoppen, met drinken dan is het nu wel. Het Sesamstraat niveau qua nieuws bereikt elke dag weer een hoogtepunt.Mensen, doe gewoon lekker waar je zin in hebt. Leef nu, en geniet er van !

Hart van Nederland
Hart van Nederland
@HartvNL

Alcohol ongezonder dan gedacht: 'Dit is waarom je moet stoppen' hartvannederland.nl/advies-en-tips…

8
Reply
Jo de Coeck geeft aan dat hij zo geschrokken is van dit nieuws dat hij snel een borrel nodig heeft om ermee te copen.
E.J. Netjes, die zelf alcoholvrij is, zegt terecht dat de bovenonsgestelden tot voor kort nog beweerden dat een paar glaasjes wijn per dag gezond was.
Erik Boogaard stelt terecht vast dat het allemaal nogal hypocriet overkomt. "Nog niet zo lang geleden: Olympische Spelen met het Holland Heineken Huis. En nu moet de sportkantine alcoholvrij? Zo snel kan de gemiddelde Nederlander niet schakelen. Is een beetje hypocriet van overheden."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Natuurlijk is het heel opvallend dat deze nieuwe studie - die overigens mijn inziens vrijwel zeker wel klopt, maar daar gaat het niet zo zeer om - vrij komt op het moment dat de overheid met al die nieuwe alcoholregels komt. Het had, zeg maar, niet beter gepland kunnen worden.
Het is daarbij opvallend dat dit betoogd wordt door dezelfde mensen die zich heel druk maken om 'klimaatverandering.' Je zou denken dat klimaat en alcohol weinig met elkaar te maken hebben, maar op de één of andere manier is er bij die mensen wel degelijk een soort van link. Gek.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Hoe dan ook, de campagne die nu over ons uitgestort wordt kan voorlopig dus nog niet op een staande ovatie rekenen van sociale mediagebruikers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten