shutterstock 146371016

Het gevaar van één glas per dag: Alcohol - de stiekeme kankerverwekker

Binnenlandjul 03 2023, 12:30
Het AD schrijft dat het drinken van één glas alcohol per dag volgens sommige organisaties al een verhoogd risico op kanker met zich meebrengt. Nederlanders blijken alcohol voornamelijk te associëren met gezelligheid, terwijl het nu wordt bestempeld als iets ongezonds. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben de antiplezier-kruisvaarders al plannen om alcohol te verbieden, waardoor ze lijken te streven naar een totale drooglegging. Het lijkt erop dat ze een absurde missie zijn begonnen.
Volgens de Maag Lever Darm Stichting en KWF Kankerbestrijding veroorzaakt alcohol 1 op de 10 gevallen van kanker bij mannen en 1 op de 33 gevallen bij vrouwen. Ze beweren dat er geen gezonde hoeveelheid alcohol bestaat, of je nu regelmatig drinkt of vaak. Het idee dat één glas per dag je gezondheid ernstig kan schaden, is ronduit belachelijk.
Nu proberen deze organisaties hun boodschap van angst te verspreiden via de "Alcoholvrije Generatie" campagne, waarbij ze de verkoop van alcohol in supermarkten willen verbieden en uiteindelijk een algeheel verbod nastreven. Het lijkt erop dat ze op een absurde missie zijn om alle vormen van plezier uit ons leven te bannen.
Het is begrijpelijk dat we bewust moeten zijn van de mogelijke risico's van alcoholgebruik, maar laten we niet vergeten dat matig drinken al jarenlang onderdeel is van onze cultuur. Gezelligheid en ontspanning gaan vaak hand in hand met een goed glas wijn, een biertje of een cocktail. Het is onrealistisch om te denken dat we plotseling allemaal zullen stoppen met het genieten van alcohol.
Bovendien is het belangrijk om op te merken dat onderzoek naar de relatie tussen alcohol en kanker vaak complex is en soms tegenstrijdige resultaten oplevert. Het is niet zo dat één glas per dag automatisch zal leiden tot een diagnose van kanker. Er zijn talloze andere factoren die een rol spelen, zoals genetische aanleg, levensstijl en voeding.
Het idee van een totaalverbod op alcohol is simpelweg absurd en onrealistisch. Het zou een enorme inbreuk zijn op de persoonlijke vrijheid en keuze van individuen. Bovendien zou het een enorme impact hebben op de economie, aangezien de alcoholindustrie een belangrijke bron van werkgelegenheid en belastinginkomsten is.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Laten we dus niet te snel meegaan in de angstpropaganda en de absurde plannen van de antiplezier-kruisvaarders. Laten we in plaats daarvan een gezonde en evenwichtige benadering van alcohol hanteren. Geniet met mate, luister naar je eigen lichaam en neem verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten