shutterstock 146371016

Totalitair gestoord betuttelbeleid: Kabinet zint op avondklok en verbod op online drankverkoop

Politiekjun 30 2023, 10:30
Het nieuws dat de 'betuttellijst' van staatssecretaris Maarten van Ooijen (ChristenUnie) nog langer is geworden, is een zorgwekkende ontwikkeling. Het kabinet overweegt nu zelfs een avondklok en een verbod op de online verkoop van drank. De lijst met drankontmoedigende maatregelen wordt steeds uitgebreider en het lijkt erop dat dit kabinet geen grenzen kent in het betuttelen van de samenleving.
Volgens Haagse bronnen van de Telegraaf staat er op de lijst van Van Ooijen nu ook een verbod op het schenken van alcohol tussen vier uur 's nachts en acht uur 's ochtends. Daarnaast wordt er gesproken over een verbod op de verkoop van alcohol op afstand, wat zou betekenen dat consumenten niet langer online hun drank kunnen bestellen. Het kabinet overweegt zelfs om de verkoop van drank te verbieden tussen tien uur 's avonds en zeven uur 's ochtends. Deze maatregelen, die op zijn zachtst gezegd draconisch zijn, worden gerechtvaardigd door het vermeende grote effect dat ze zouden hebben.
Naast deze absurde maatregelen prijkt er op de 'betuttellijst' ook een plan om drankflessen te voorzien van uitgebreide etiketten. Naast de ingrediënten zouden deze etiketten ook gezondheidswaarschuwingen en maxima van te nuttigen glazen moeten bevatten. Dit is een grove inbreuk op de vrijheid van de consument en getuigt van een totaal gebrek aan vertrouwen in de eigen verantwoordelijkheid van mensen. En de component angst moet weer uitgebreid over de samenleving worden uitgestrooid.
Het is verontrustend om te zien hoe dit kabinet steeds meer neigt naar een totalitair regime dat geen respect heeft voor burgerlijke vrijheden en de democratie. De voorgestelde maatregelen zijn een directe aanval op de persoonlijke vrijheid en keuzevrijheid van individuen. Het is niet aan de overheid om te bepalen hoe laat mensen hun drank mogen nuttigen of waar ze hun drank mogen kopen.
Daarnaast is het zorgwekkend dat dit kabinet de neiging heeft om zich te bemoeien met de persoonlijke levensstijl van mensen. In plaats van te vertrouwen op voorlichting en het bieden van keuzemogelijkheden, kiest men voor een paternalistische aanpak waarbij de overheid haar wil oplegt aan de bevolking. De overheid weet wel wat goed voor u is, bah!
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is hoog tijd dat we als samenleving kritisch kijken naar deze betuttelcultuur en ons uitspreken tegen deze onnodige inbreuken op onze vrijheid. De overheid moet zich richten op het bieden van goede voorlichting en het stimuleren van verantwoordelijk gedrag, in plaats van het opleggen van dwingende maatregelen die de persoonlijke vrijheid beperken. We kunnen sowieso in verzet komen door de petitie van FVD te tekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten