pieter omtzigt 9o1a6893

Parlementaire enquête naar de corona-aanpak: Pieter Omtzigt: ''Uitstel mag geen afstel worden!''

Politiekjun 30 2023, 9:25
Het nieuws dat Pieter Omtzigt niet weet waar hij aan toe is met betrekking tot de parlementaire enquête naar de corona-aanpak heeft verontwaardiging en boosheid opgewekt. Een deel van de commissie die verantwoordelijk is voor de voorbereiding van de enquête is "not amused" over het feit dat de enquête op de lange baan is geschoven. Er bestaat nu de angst dat uitstel zal leiden tot afstel. Dit is onaanvaardbaar, stelt Pieter Omtzigt. Hij doet een dringend beroep op de coalitie om de enquête niet uit te stellen schrijft de Telegraaf.
Omtzigt, samen met Kamerleden Nicki Pouw-Verweij van JA21 en Liane den Haan van Groep Den Haan, roept hun collega-Kamerleden op om zich alsnog beschikbaar te stellen voor de commissie die de parlementaire enquête zal uitvoeren. Het is van groot belang dat deze enquête plaatsvindt om verantwoording af te leggen en lessen te trekken uit de corona-aanpak.
Het is echter de vraag waarom de coalitie zo terughoudend is en lijkt te aarzelen om de enquête te laten doorgaan. Zijn ze bang voor de mogelijke uitkomst van de enquête? Is er iets te verbergen? Het lijkt erop dat de coalitie niet bereid is om volledige openheid van zaken te geven en verantwoording af te leggen voor de genomen beslissingen en de gevolgen daarvan.
De corona-pandemie heeft een enorme impact gehad op de samenleving, de economie en het welzijn van mensen. Het is van groot belang dat er lessen worden getrokken uit de aanpak van de crisis, zodat vergelijkbare situaties in de toekomst beter kunnen worden aangepakt. De parlementaire enquête biedt de mogelijkheid om grondig onderzoek te doen en verantwoordelijkheid te nemen voor de gemaakte keuzes.
Het is teleurstellend en verontrustend dat de coalitie mogelijk de enquête wil tegenhouden. Dit ondermijnt de transparantie en het vertrouwen in de politiek. Het volk heeft recht op antwoorden en inzicht in het beleid dat tijdens de pandemie is gevoerd. Het is onaanvaardbaar dat politici ervoor kiezen om hun eigen belangen boven die van de samenleving te stellen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Pieter Omtzigt en zijn collega's doen een dringend beroep op hun mede-Kamerleden om de commissie voor de parlementaire enquête te versterken en ervoor te zorgen dat deze enquête doorgang vindt. Het is tijd voor duidelijkheid, verantwoording en het trekken van de juiste lessen. De coalitie moet niet weglopen voor haar verantwoordelijkheid, maar de moed hebben om de waarheid onder ogen te zien en te laten zien dat ze transparantie en verantwoording serieus nemen.
Wybren van Haga (BVNL) heeft een debataanvraag heb gedaan. Dinsdag gaat van Haga bij de regeling van werkzaamheden een debat aanvragen over het uitstellen of afstellen van deze parlementaire enquête.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten