jesse klaver gl 9o1a6836

Een ware nachtmerrie! Extreemlinkse Jesse Klaver 'droomt van ministerspost'

Politiekjul 20 2023, 8:00
Jesse Klaver wordt niet de lijsttrekker van PvdA/GroenLinks. Tot zover het goede nieuws. Het slechte nieuws? Volgens de media "droomt Klaver van een ministerspost." Ja, dat lees je goed. De half-communistische politicus - bij wie ooit een bom in zijn kantoor werd gevonden - wil graag lid worden van een volgend kabinet.
In de politiek dromen ze allemaal van 'het allerhoogste.' Soms is dat het premierschap, maar als ze door hebben dat dit om wat voor reden dan ook niet kan, dan verleggen ze het doel naar een ministerschap.
Dat geldt blijkbaar ook voor Jesse Klaver. Want volgens De Telegraaf "mijmert Klaver op zijn beurt over een ministerspost." Dit omdat hij weet dat het opeisen van het premierschap "niet verstandig" is als hij wil dat PvdA en GroenLinks écht goed met elkaar samenwerken. Dat wordt dan immers een kwestie van ego's.
Enger dan dit wordt het eigenlijk niet. Jesse Klaver als minister. Als je die halve gek op een gevoelig onderwerp krijgt, bijvoorbeeld op klimaat, krijg je nóg extremer beleid dan wat we nu hebben. Want onthoud: als Klaver het regeringsbeleid bekritiseert dan is dat niet omdat het te snel gaat met al die stikstofgekte, maar omdat het volgens hem nóg sneller moet.
Ja, het is een gevecht in de marge. Jetten of Klaver; het verschil is minimaal. Maar ook een minimaal verschil maakt de situatie nóg erger. We komen dan van een hoosbui in een hagelbui terecht.
(artikel gaat verder onder deze oproep) De verkiezingen van 22 november zijn van groot belang voor de toekomst van Nederland. Het zijn de belangrijkste verkiezingen ooit. DDS wil met bloed, zweet en tranen strijden om Nederland haar ziel terug te geven. Om het kartel te verslaan, in de media én de politiek. Maar daarbij hebben wij jouw hulp nodig. Steun ons nu op BackMe, doneer, en help ons het partijkartel te verslaan: voor ons volk, voor ons land, voor onze boeren, en voor onze manier van leven.
Toch is dat waar Klaver en de zijnen op aansturen. Zij ruiken een mogelijkheid om Nederland een nóg extremere, linkse koers te laten varen... en gaan er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Hoe meer je erover nadenkt, hoe meer de rillingen je over het lijf lopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten