Grijze intimidatie: Ouderen vals beschuldigd van woningbezetting

Binnenlandapr 19, 16:00
De respectloze manier waarop sommige mensen in Nederland met onze ouderen omgaan, laat zien hoe diep we gezonken zijn in het morele moeras. Een 84-jarige vrouw uit Leiden werd deze week het slachtoffer van een schandelijke intimidatiecampagne. Ze ontving een anonieme dreigbrief waarin ze werd gesommeerd haar huis te verlaten omdat ze zogenaamd asociaal een eengezinswoning zou 'bezetten'. Hoe ver zijn we gezakt dat we onze ouderen, die dit land hebben opgebouwd, nu als lastposten behandelen?
De mythe dat ouderen massaal woningen bezetten die anders aan jonge gezinnen zouden toekomen, is hardnekkig, maar volstrekt ongegrond. Recent onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft aangetoond dat ouderen jaarlijks zorgen voor het vrijkomen van 100.000 huizen op de woningmarkt door natuurlijke doorstroming – meer dan er jaarlijks nieuw worden gebouwd. Dit weerlegt de politiek gevoede leugens dat onze senioren een rem zijn op de woningmarkt.
Het wordt tijd dat we de feiten onder ogen zien: ouderen houden geen grote gezinswoningen bezet. Integendeel, de meeste 75-plussers wonen in appartementen of kleinere rijtjeshuizen, niet in de ruime eengezinswoningen die menig politicus hen foutief toeschrijft. Deze misvatting wordt gebruikt als wapen tegen een generatie die Nederland na de oorlog heeft heropgebouwd, en dat is ronduit schandelijk.
Als politici daadwerkelijk meer woningen met tuinen willen voor jonge gezinnen, dan moeten zij niet de ouderen belasteren maar zorgen voor meer nieuwbouw. Het echte probleem ligt bij het beleid van ruimtelijke ordening dat kiest voor appartementen in stedelijke gebieden, een beleid dat net zo goed ouderen treft die gedwongen worden te verhuizen uit hun gemeenschappen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het is onacceptabel dat ouderen als zondebok worden gebruikt voor falend overheidsbeleid. Deze vorm van maatschappelijke intimidatie moet stoppen. We moeten onze ouderen koesteren en beschermen, niet uit hun woningen jagen met valse beschuldigingen en politieke spelletjes. Nederland moet beter doen – voor de generatie die ons alles gaf, moeten we respect en bescherming teruggeven. Het is tijd voor een beleid dat recht doet aan alle generaties, zonder onze ouderen te demoniseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten