Haagse corruptiezaak gaat verder: verdediging gaat in tegen OM-strafeisen

Haagse corruptiezaak gaat verder: verdediging gaat in tegen OM-strafeisen

Richard de Mos. Bron: Screenshot Echte Jan Podcast.

De Haagse corruptiezaak krijgt deze week een vervolg, nadat het Openbaar Ministerie (OM) vorige week een strafeis van 22 maanden cel uitstuurde tegen de hoofdverdachte, oud-wethouder Richard de Mos. De Mos bekritiseert de strafeis als "knettergek" en verwacht dat het OM tegen een muur zal knallen in hun verdediging. Dat laatste hopen wij ook.

Vanaf maandag zullen de advocaten van de verdediging weerwoord geven en tot woensdagmiddag werken aan hun verdediging. Het OM heeft niet alleen tegen De Mos een strafeis uitgestuurd, ook tegen andere verdachten in het corruptieonderzoek zijn straffen geëist, zij het soms voorwaardelijk.

De advocaten zullen tijdens een zogeheten pleidooi uitleggen waarom zij de strafeisen als onterecht beschouwen. Het is nog onzeker hoe de rechter zal beslissen in deze zaak, maar het belooft een spannende week te worden voor de betrokken partijen.

Het is belangrijk op te merken dat iedereen in Nederland wordt verondersteld onschuldig te zijn tot het tegendeel bewezen is. De verdachten hebben het recht om zich te verdedigen en hun zaak voor de rechter te brengen. Het OM heeft de taak om bewijs te leveren om hun stellingen te ondersteunen. Het is aan de rechter om een ​​eindbeslissing te nemen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het is cruciaal dat het recht zijn loop krijgt in dergelijke zaken, om te waarborgen dat iedereen een eerlijk proces krijgt. Het belooft dus een spannende week te worden voor Richard de Mos. Hopelijk slaagt zijn advocatenteam er met succes in om de bizarre strafeis van het Openbaar Ministerie te weerleggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer