shutterstock 568689847

Waanzin! Schrijver die de vrijheid van meningsuiting van schrijver Pim Lammers verdedigt wordt nu ook bedreigd

Binnenlandfeb 06 2023, 11:00
De recente gebeurtenissen rond Pim Lammers en andere schrijvers die hem steunen, tonen aan dat onze samenleving steeds krankzinniger wordt. Het feit dat een schrijver bedreigd wordt voor het verdedigen van Lammers, die zelf in opspraak is geraakt vanwege zijn geschreven verhalen, is zorgwekkend.
Lammers is in opspraak geraakt omdat hij het gedicht van de Kinderboekenweek ging schrijven nadat hij eerder een verhaal over pedofilie had geschreven. Lammers werd op sociale media aangevallen over een verhaal voor volwassenen dat hij in 2015 schreef over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer. De christelijke actiegroep Gezin in Gevaar startte een petitie omdat Lammers een ‘pedofilie-schrijver’ zou zijn en Wybren van Haga (BVNL) stelde Kamervragen omdat het verhaal ‘kindermisbruik verheerlijkt’.
De vrijheid van meningsuiting en literaire expressie zijn waardevolle rechten die beschermd moeten worden, en het is onaanvaardbaar dat iemand wordt bedreigd voor het schrijven van een verzonnen verhaal. Deze bedreigingen zijn niet alleen onacceptabel, maar ook pijnlijk, vooral als je bedenkt dat er echte mensen in gevaar zijn in ons land.
Aan de andere kant is het ook onverstandig om Lammers te vragen om een Kinderboekenweek gedicht te schrijven, omdat dit garant staat voor ophef. Hoewel het noodzakelijk is om te blijven vechten voor onze vrijheden en rechten, is het belangrijk om verstandig om te gaan met potentieel controverse verhogende situaties. Of het moet juist om ophef te doen zijn het genereert wel aandacht voor Kinderboekenweek. Dan kun je wel stellen dat de missie is geslaagd.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
In het radioprogramma Met het oog op morgen was geen enkele schrijver bereid om te reageren op de kwestie, wat aantoont hoezeer deze problemen de literaire wereld beïnvloeden. Het is aan ons, als samenleving, om op te staan voor de vrijheid van meningsuiting. Wat wel opmerkelijk is dat deze ''grote voorvechters van de vrijheid van meningsuiting'' die nu opstaan om Pim Lammers te verdedigen er geen moeite mee hebben om politieke partijen te censureren of te verbieden omdat zij de politieke boodschap van deze partijen niet kunnen verdragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten