frits bosch column

-Frits Bosch- Lang leve ons koningspaar in de Caraïben!

Opiniefeb 06 2023, 10:00
We zien vrolijke tv beelden van ons koningspaar en Amalia in de Caraïben. Heerlijk weertje daar! Koningin Maxima kan geweldig swingen op de live Caraïbische muziek. Dat gaat onze koning heel wat minder goed af. Wat is deze man stijf! Hij weet zich totaal niet te bewegen. Er zit geen greintje swing in z’n body. Waar is die leuke prins gebleven die ging hossen met hockey dames? Dat stijve zien we ook al aan de manier waarop hij loopt. Het lijkt alsof hij hoognodig naar de toilet moet, maar de pot helaas niet tijdig zal halen en de hele lading achterin z’n broek zal deponeren. Dan Amalia, de lieverd. We zien dat ze weer een paar kilo’s is aangekomen. Waarom heeft ze geen fitnesstrainer die tegen haar zegt: ‘We gaan twintig tot dertig kilo afvallen met sport en voeding. Daarna gaan we naar de kapper en gaan we jouw mooie ellenlange haar een enorm stuk korter maken.” Echte swing in haar body zal ze helaas niet krijgen, sterk op haar vader lijkend.
Ons koningshuis zakt wat terug qua populariteit. Op zich vind ik dat jammer want het koningshuis zou kunnen dienen als verbindende factor in dit hopeloos gepolariseerd en getribaliseerd land. Maar die verbindende functie oefenen ze niet uit. Alles wat ze doen lijkt een verplicht nummer. Het lijkt alsof ‘het volk’ hen geen sikkepit interesseert. Maar daar zijn ze toch voor en niet voor allerlei buitenlandse reisjes? Ze worden door ons betaald maar waarom dan geen interesse in ons? Onze koning heeft geen enkele ambitie. Alles is ceremonieel. Hij heeft geen inhoudelijke functie. Wat zijn eigen mening is over dit land weet niemand. Heeft hij eigenlijk wel een mening? Zit hij liever in z’n speedboat in Griekenland? Wat een treurigheid! Koningin Maxima doet een prevelementje op het WEF. Wat doet onze koningin in hemelsnaam op dat vermaledijde gremium? Onze koningin wordt door ons betaald en heeft zich te bemoeien met ons en hoort niet op het WEF. Of zie ik dat verkeerd? Het enig oprechte moment dat ik me van Max en Willem kan herinneren was toen ze ons lieten weten dat Amalia bedreigd wordt en haar locatie en beveiliging moet aanpassen. We zagen dat ze met moeite de waterlanders binnenboord konden houden. Is ook vreselijk. Voor het eerst konden ze persoonlijk ervaren hoe ver heen ons ooit zo mooie landje is in de handen van de volslagen idioot die al twaalf jaar onze premier is. Hebben jullie hem trouwens gezien in dat Haagse Indonesische restaurant met Macron? De grijns was groter dan ooit tevoren. En dan legde hij zijn arm om de schouder van die arme Macron en je zag hem denken wat zijn tachtigjarige vrouw hier wel niet van zou denken. Ik zet toch weer een vraagteken bij de seksuele voorkeur van onze premier. Op vrouwen valt hij in ieder geval niet. Leuke gast.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Hoe moet dit verder met ons koningshuis? Zo bont als het Britse koningshuis maken ze het lang niet. En de Spaanse koning is verbannen. Het Belgische koningshuis is idem qua schandalen. Dus mogen we eigenlijk blij zijn met ze. De kwestie is dat ze geen enkele rol hebben anders dan lintjes knippen, buitenlandse reizen maken met handelsdelegaties, handen schudden met moordenaars en dingen zeggen die hen is voorgekauwd. Dat bevredigt op den duur niet. Ons land wordt bovendien steeds meer allochtoon, omgevolkt, en zij hebben zero belangstelling voor dit instituut. We zien dat op Koningsdag en Prinsjesdag amper een hoofddoekje komt kijken als het koningshuis voorbij komt. Wat vindt ons koningshuis eigenlijk van het in het museum zetten van de Gouden koets, voor miljoenen onnodig rijklaar gemaakt van alweer ons belastinggeld? Ze hebben er decennia in zitten zwaaien. Spijt van? Excuses voor maken dan? Willem maakte excuses voor het optreden van Wilhelmina in de Tweede Wereldoorlog. Terecht! Excuses of iets in die richting zullen er ook wel komen voor de slavernij. Daar zie ik persoonlijk weinig in. Maak dan ook excuses voor het feit dat Beatrix na de moord op Theo van Gogh met malloot Balkenende naar moslims ging om ze gerust te stellen en niet naar de familie van Van Gogh om hen te condoleren met dit immense verlies. Kan ik nog razend over worden als ik er aan denk. Wat een ongekende schande! Wanneer gaat Maxima excuses maken voor haar vader’s gedrag in Argentinië (met een huidige inflatie van boven 95%)? Lijkt me logisch. En dan komt onwillekeurig ook de gedachte aan Benno naar boven met z’n vriendinnen en z’n maîtresse in Parijs en de Lockheed affaire. Excuses. Hoe is het met die Benno met die mooie bril? En dan de belastingontduiking via de Britse eilanden van deze puissant rijke familie. Excuses. Waarom toch? Dat hoeft toch allemaal niet? Maar dan denk je “als ons land down the drain gaat, dan kan ons koningshuis toch niet achterblijven?”
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten