whatsapp image 2022 05 19 at 11

Hart voor Den Haag belegt extra raadsvergadering, partijkartel huilt om 'onnodig machtsvertoon'

Binnenlandokt 27 2022, 15:30
Hart voor Den Haag maakt gebruik van haar democratische recht om een extra raadsvergadering uit te schrijven. Dit is natuurlijk tegen het zere been van het partijkartel. Het gaat natuurlijk over een onderwerp waar de politiek correcte kerk liever niet over praat, de komst van asielzoekers naar Den Haag.
Nog nooit is de kloof tussen het partijkartel en de realistische partijen (politiek van het gezond verstand) zo groot geweest. Woensdagmiddag 2 november om 16.30 uur moet de Haagse gemeenteraad aantreden voor een extra raadsvergadering over de opvang van gelukszoekers. Hart voor Den Haag heeft dit extra debat aangevraagd. Het partijkartel is not amused. Ze vinden het getuigen van 'populistische sensatie politiek' en 'onnodig machtsvertoon', terwijl Hart voor Den Haag gewoon zijn democratisch plicht doet. De partij van Richard de Mos zal de knip voor neus niet waard zijn als zij dit onderwerp geruisloos lieten passeren.
Bovendien is Hart voor Den Haag niet over één nacht ijs gegaan bij deze beslissing voor een extra debat. 'Het is erg lastig gebleken om burgemeester Van Zanen naar de raadszaal te krijgen om hem te bevragen over het naar de stad halen van asielzoekers. Ik heb in augustus en in oktober verzocht om een debat met hem, maar dat werd tot twee keer toe afgezegd. Daarom moet ik het recht gebruiken om een extra raad te beleggen,' aldus raadslid Arjen Dubbelaar.
De VVD en D66 zijn geen vrienden van de democratie. Ze vinden het maar lastig om verantwoording af te leggen over heikele zaken zoals de opvang van asielzoekers. 'Het bijeen roepen van een extra raadsvergadering is een zwaar middel. Als je dit te makkelijk doet, maak je het raadswerk onmogelijk voor iedereen die naast het raadswerk een normale baan heeft.,' vindt VVD-fractievoorzitter Lotte van Basten Batenburg. Ook D66-fractievoorzitter Marieke van Doorn vindt dat de raadsleden rekening met elkaar moeten houden. 'Als dit te vaak gebeurt dan hol je raadsvergaderingen als belangrijk democratisch instrument uit.'
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Nee VVD en D66 je neemt als gemeenteraad natuurlijk elke week het besluit om asielzoekers op te vangen. Dit neigt naar wegduikgedrag. Met dit politieke wangedrag hol je de lokale democratie uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten