Claudia de breij

-Michel Mulder- 'Een kunstig briefje aan Claudia Goebbels'

Opinieokt 27 2022, 14:30
Beste Claudia,
Dan mag jij altijd bij mij zong jij zo vaak, maar wat dat 'altijd' betekent, dat weet Thierry Baudet inmiddels net zo goed als de ghettobewoners in de jaren '40 in Warschau.
Jouw ronduit walgelijke oproep tot linkse kaping van de NS Publieksprijs zou zo uit de ganzenveer van Joseph Goebbels hebben kunnen komen, uitsluitende linkse poëzie die, in tegenstelling tot de jaren direct na de oorlog, nu wel in aanmerking zou komen voor jullie exclusieve literaire incestfeestje.
Wat is nou precies (schrijvende) kunst, en waarom denken engbekken als jij die term te kunnen kapen, om hun verziekte wereldbeeld aan ons allen op te dringen als het voer aan een foie gras-gans op de menukaart van een sterrenrestaurant?
Is de essentie van 'kunst' niet dat wat de aanschouwer - in dit geval lezer - er in ziet, of het dan maatschappelijk geaccepteerd is of niet?
Een kind van 3 kan een schilderij van van Gogh bezien als uitgekotste etenswaren op een doek, terwijl voor datzelfde kind de 'kunst' van de Donald Duck het hoogst haalbare is....... het is maar net wat ons oog erin herkent, en erkent.
De arrogantie dat een zweefteef als jij, denkt te mogen bepalen wat kunst is - en nog erger - en voor wie toegankelijk, scoort op de hoogmoedswaanzinladder - ja ik weet, het is een lang woord maar wel kunstig - zo ongeveer in de regionen van de waanideeën van Hitler, Napoleon, Stalin en de rest van de Brady Bunch, en kan gezien worden als een vorm van kunst...... psychopatische kunst weliswaar, but who gives a damn.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Het bedrijven van 'kunst,' en de toegang daartoe wordt als het aan the likes of you ligt straks enkel nog mogelijk indien je geen bewijs van slecht burgerschap op je jas draagt - zeg bijvoorbeeld een gele ster - en uiteraard als je je hebt binnengelikt in de incestueuze kringen van de deugmensjes. Want daar schijnt geen enkele misdaad, hoe zwaar ook, een legitieme reden tot uitsluiting te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten