whatsapp image 2022 12 16 at 121439

Hart voor Den Haag raadslid Ralf Sluijs zet de Betuttelbrigade voor Paal: “U wordt te dik volgens uw gemeentebestuur.”

Binnenlandmei 18 2023, 9:45
In een hilarische wending van het politieke landschap heeft raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag onlangs de betuttelbrigade, oftewel het Haagse College van Burgemeester en Wethouders, voor schut gezet. Het lijkt erop dat het gemeentebestuur zich niet alleen bezighoudt met de gebruikelijke zaken zoals verpaupering van winkelstraten, leegstand en jeugdoverlast, maar nu ook een mening heeft over het eetgedrag van de Haagse bevolking. Het voorstel om nieuwe fastfoodrestaurants te verbieden werd door Sluijs resoluut de prullenbak in verwezen, en terecht!
Wie denkt het Haagse gemeentebestuur wel niet dat ze zijn? Het bepalen van het Haagse dieet is toch niet hun taak!? Met een stad vol uitdagingen en problemen waar dringend aandacht naar uit moet gaan, lijkt het ons wat vreemd dat het Haagse College tijd en energie steekt in het beperken van fastfoodopties.
Terwijl hele winkelstraten verloederen en leegstaan, en de capuchon-jeugd de buurt onveilig maakt, zou je denken dat er belangrijkere zaken zijn om aan te pakken. Maar nee, de betuttelbrigade wil zich blijkbaar bemoeien met de hamburgers en frietjes die we in onze mond stoppen. Het moet niet gekker worden!
Raadslid Sluijs heeft de absurditeit van dit voorstel duidelijk erkend en onmiddellijk de stem van het volk vertolkt. Hij heeft de betuttelbrigade zonder pardon voor paal gezet en het kansloze voorstel met een ferme zwaai in de prullenbak gedeponeerd. En laten we eerlijk zijn, dat was exact de juiste reactie.
De politiek moet zich richten op zaken van maatschappelijk belang, zoals het creëren van werkgelegenheid, het verbeteren van infrastructuur en het aanpakken van veiligheidskwesties. Het bepalen van wat de burger wel of niet mag eten gaat simpelweg te ver. Waar blijft onze individuele vrijheid en verantwoordelijkheid? Moeten we dan allemaal wortels knagen terwijl de wereld om ons heen in puin valt?
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Laten we niet vergeten dat we in een land leven waar vrijheid en keuze hoog in het vaandel staan. Het is aan ons, de burgers, om te bepalen wat we in onze mond stoppen. Als we af en toe willen genieten van een sappige hamburger of een portie knapperige friet, dan moeten we dat vooral kunnen doen. Zolang we ook verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen gezondheid en welzijn, is er geen reden voor de betuttelbrigade om zich met ons dieet te bemoeien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten