shutterstock 2234549931

Hart voor Den Haag wil verdachten geweld Schilderswijk tijdens duel Marokko laten verhoren

Binnenlanddec 08 2022, 9:15
De grote steden zijn de rellende Marokkaantjes spuugzat. In Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb bedacht om dit reltuig tijdens de wedstrijd Marokko - Portugal te verhoren. Richard de Mos ziet dit plan ook voor Den Haag zitten.
Hart voor Den Haag voorman Richard de Mos wil naar Rotterdams voorbeeld dat de tien aangehouden verdachten van betrokkenheid bij de ongeregeldheden dinsdagavond in de Schilderswijk na de wedstrijd Spanje - Marokko tijdens de volgende wedstrijd van Marokko op het WK voetbal worden verhoord.
“Een briljant plan van burgemeester Aboutaleb. Laat ook de Haagse verdachten zich komende zaterdag maar om 16.00 uur melden, precies op het moment dat Marokko de kwartfinale tegen Portugal speelt”, aldus De Mos, die ook wil weten waarom er slechts tien aanhoudingen zijn verricht. “Tuig van de richel grijpt iedere gelegenheid aan om herrie te schoppen. Ik mis onorthodoxe maatregelen, zoals het opleggen van gebiedsverboden, huisarrest en het afpakken van statussymbolen, zoals de scootertjes waarop het capuchon rapaille zich voortbeweegt.”
De Mos ziet he-le-maal niks in het aanwijzen van een aparte feestplek. “Die goodwill is na drie avonden van dikke ellende even helemaal weg. Een samenscholingsverbod lijkt mij meer op zijn plek. Laat feestvierders maar een eigen ruimte afhuren of dit keer lekker thuis bij moeders achter de couscous.”
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Wie verzint het om na drie avonden van rellen om toch een aparte feestlocatie aan te wijzen voor dit scootertuig? Een samenscholingsverbod is beter op zijn plaats. Dit kan alleen een VVD burgemeester verzinnen. Van Zanen je gaat mensen die je haten toch niet de ruimte geven om te kunnen feesten. De goedwillende Marokkanen smeken juist om lik op stuk beleid, omdat zij worden aangekeken op het wangedrag van dit schorem. Geen pappen en nathouden dus, laten zij zich zaterdag om 16:00 uur maar melden op het politiebureau. Deze meldplicht schijnt bij hooligans in Engeland ook al jaren perfect te werken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten