9758009243 604c43faf4 c

Utrechtse wethouder staat met haar bek vol tanden: Niet bekend hoeveel statushouders baan opzegden na toewijzing huis

Binnenlanddec 08 2022, 10:00
Oh oh wat was Utrecht sociaal. Afgelopen zomer kregen statushouders voorrang bij het verkrijgen van een woning. Utrecht heeft zichzelf hier keihard mee in de voet geschoten. Wat blijkt nu dat deze mensen na het krijgen van een woning hun baan hebben opgezegd. Alleen kan wethouder Streefkerk (ChristenUnie) niet aan de gemeenteraad van Utrecht vertellen om hoeveel statushouders het exact gaat. Wat een faal, de Utrechter weet waarvoor men werkt. Voor links wanbeleid.
Met verbazing wordt gaande geslagen dat wethouder Streefkerk haar cijfers niet op orde heeft. Dit balletje is gaan rollen door de VVD en de PVV. Zij vroegen in oktober hoeveel statushouders hun baan hebben opgezegd naar het verkrijgen van een sociale huurwoning. Het Financieel Dagblad had bericht dat tientallen gelukzoekers met een verblijfsvergunning hun baan hadden opgezegd nadat ze versneld een sociale huurwoning hadden gekregen. 
De exacte cijfers gaan waarschijnlijk nooit komen. Nader onderzoek is juridisch niet toelaatbaar volgens wethouder Streefkerk in het AD. ,,Er is namelijk geen wettelijke grondslag om dit specifiek voor statushouders, of specifiek voor statushouders die versneld gehuisvest zijn, te onderzoeken en daarmee onderscheid te maken tussen deze groep en andere Utrechters (en dus te discrimineren).’’ Dit is natuurlijk te bizar voor woorden. Dit is een mooie uitnodiging voor toekomstige gelukzoekers om massaal naar Nederland af te reizen om daar de Nederlander te besodemieteren. Dat is wel wat hier gebeurd.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De Nederlander die jarenlang braaf op een wachtlijst staat voor een sociale huurwoning heeft het nakijken. Dit is niet fraai. Het partijkartel laat door te willen deugen de brave Nederlander letterlijk in de kou staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten