Kijk! D66-Staatssecretaris Van Huffelen deelt BIZARRE video over Europees Digital ID

EUdec 08 2022, 11:00
Staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft heel trots een video op Twitter gezet van haar bezoek aan de Telecomraad in Brussel gisteren. Daar zette ze haar handtekening onder het Europese plan voor een 'Digital ID.' Het is sowieso een gestoorde video, maar al helemaal als je bedenkt dat de Tweede Kamer wilde dat ze een hard standpunt zou innemen... en dat ze dit weigerde te doen. Om vervolgens toch trots zo'n video te maken.
Je moet deze video even even kijken. Van Huffelen is overduidelijk enorm trots op zichzelf en op het werk dat gedaan wordt in Brussel. Ja, ja, ze lidstaten zijn het "eens geworden over hoe nou die digitale Europese identiteit eruit moet komen te zien." Het proces is nog "niet klaar," maar het begin is er. Wat leuk!
Dit kon weleens de meest bizarre video van het jaar zijn. En ja, dat mogen we nu zeggen, we zitten immers al in december: staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) die heel blij beelden deelt van haar bezoek aan de Telecomraad in Brussel gisteren. Daar ging ze akkoord met een plan voor een Digitaal Europees ID...
Alleen is dat wat gek, want de Tweede Kamer wilde helemaal niet dat ze haar handtekening onder het huidige plan met de huidige opzet zou zetten. Van Huffelen heeft daar niet alleen lak aan, maar deelt vervolgens dus ook nog eens deze bizarre opschepvideo.

Vrijwillig

Maar het meest zorgwekkende aan het hele verhaal is dat deze dame voortdurend worden gebruikt als "hoop" en "blijven inzetten" als het gaat om vrijwilligheid van het gebruik van de ID/app.
"Ik weet dat het Nederlands parlement heel kritisch meekijkt, bijvoorbeeld over de vraag hoe vrijwillig het gebruik van zo'n digitale identiteit is," zegt ze in de video bijvoorbeeld. "En wat ik heb duidelijk gemaakt en wat ik ook heb in gebracht vandaag is dat het heel belangrijk is dat het vrijwillig blijft.
"Niet alleen maar wanneer je zaken doet met de overheid, wanneer je bijvoorbeeld een subsidie aanvraagt of een toeslag of je belasting moet aangeven," aldus mevrouw de D66'er. "Maar dat het ook vrijwillig moet blijven bij bedrijven die een heel belangrijke functie hebben, zoals bijvoorbeeld banken of energiebedrijven."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"Dat punt hoop ik ook de komende tijd nog naar voeren te brengen in de discussies met het Europees Parlement over dit onderwerp," sluit ze daarop af.
Heel belangrijk, hoop, naar voren te brengen: dat zijn allemaal termen die je gebruikt bij punten die je best belangrijk vindt bij onderhandelingen, maar die je indien nodig ook best overboord wilt zetten. Ja, het is heel belangrijk allemaal... maar als het Europees Parlement en de andere lidstaten er anders over denken, nou ja, dan is dat maar zo. Want Digital ID u¨ber alles.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten