14964142573 3113f27c0d c

De boodschap: Nederland moet onderworpen worden en flink gaan betalen voor het slavernijverleden

Politiekdec 08 2022, 12:00
Vandaag gaat Mark Rutte (VVD) weer vrolijk de D66 agenda van Nederlandhaat uitvoeren. Op het Catshuis praat premier Rutte met diverse activistische organisaties over de excuses van Nederland over het slavernijverleden. Hoe, wie en waar deze excuses worden gedaan daar zijn deze organisaties ontevreden over. Waar het eigenlijk op neerkomt dat Nederland op de knieën moet voor de boze zwarte man en flink moet gaan dokken.
De klagers bestaan uit het Surinaamse Nationaal Comité Herdenking Slavernij en de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Zij zijn persoonlijk uitgenodigd door premier Rutte en minister Hanke Bruins Slot Binnenlandse Zaken, CDA) zal ook aanwezig zijn. Dat zal me een gezellige boel worden. De Surinamers zijn zeer tevreden over de Nederlandse houding. Iemand met gezond verstand zal zeggen; ''Laat ze lekker janken!'' Nee deze regering kruipt voor dit klaagcomité. 
Niet iedereen schuift aan vandaag. Het NRC schrijft dat de datum van het Catshuis-overleg omstreden is. 8 december is de dag van de Decembermoorden door het regime van Desi Bouterse. Een datum die door velen in Suriname herdacht wordt. Armand Zunder, voorzitter van het NRCS, komt om die reden niet naar het overleg. Echt what the fuck!? Waarom moet Nederland zich aanpassen aan een Surinaamse gebeurtenis waar het geen deelgenoot van was. Dit zijn mensen die altijd naar iets zoeken om ontevreden te kunnen zijn. Met zulke mensen ga je toch niet het gesprek aan? Laat ze het uitzoeken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
In Suriname klaagt men over dat de datum niet deugt wanneer de excuses worden uitgesproken. De personen die deze excuses maken deugen niet. Natuurlijk deugt de inhoud van de excuses niet. En natuurlijk is de hoogte van de herstelbetalingen een heet hangijzer. Als de excuses niet voldoen aan de verwachtingen dan ervaar je ze niet. Prima toch? Take it or leave it. Nee Nederland moet van de Nederlandhaters op de knieën, omdat zij en de ChristenUnie immers moeten deugen. Dit past overigens perfect bij de slavenmoraal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten