frits bosch column

-Frits Bosch- Gedwongen identificatie is fascistoïde

Opinieokt 22 2022, 10:21
Gedwongen identificatie is fascistoïde. Het gedwongen dragen van een regenboogband (Kökcü) is facistoïde. Het gedwongen dragen van de Jodenster was fascistoïde. Het gedwongen dragen van een hoofddoek is fascistoïde. Gedwongen worden je haar af te knippen is fascistoïde (Frits Wester tegen Sigrid Kaag) is fascistoïde.
Het dwangvirus heerst in de sport, de kunstwereld, het bedrijfsleven… en ga zo maar een half uur door. Het doet me denken aan de uitspraak van filosoof en auteur Christopher Hitchens (1949-2011): “how far the termites have come and do well the have dined!”
In Nederland eten de termieten hun buikje vol. Totdat er niets meer te knagen overblijft. Dat duurt niet lang meer!
De basis van het dwangvirus is gelegen in identitypolitics, heftig aangezwengeld door D66 en nagevolgd in het Kartel. Het is te beschouwen als een combinatie van marxisme en fascisme.
Het is marxistisch omdat het de focus legt op vermeend onderdrukte groepen, slachtoffers. Deze slachtoffers dienen met inclusie te verkrijgen of juist uitgestoten te worden.
Maar het is ook fascistoïde omdat deze inclusie met dwang verkregen moet worden via positieve discriminatie, uitsluiting van anderen en cancelculture. Het is wars van een individuele benadering. Het individu wordt - of hij/zij het wil of niet - ingedeeld in de betreffende groep, LHBGT of voorheen joden. Als hij/zij dat niet wil dat moet hij/zij bewust gemaakt worden.
Identitypolitics staat haaks op onze liberale democratie. Het is geen wonder dat de Nederlandse democratie niet goed functioneert. Identitypolitics slaat de bijl aan haar wortels. Fascisten zijn onder ons. Wijlen Prof Jacques Presser zei dat de nieuwe fascisten zich zullen voordoen als anti-fascisten.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Onze premier Mark Rutte is zich hiervan maar al te goed van bewust. Tijdens een persconferentie liet hij ooit weten dat hij ten diepste contra Identitypolitics is. Het denken in groepen met dwang is frontaal tegen het gedachtengoed van het liberalisme.
Toch is hij weer met D66 in zee gegaan. Waarom? Hij is een pur sang machtspoliticus die zijn overtuigingen te grabbel gooit om op het pluche te kunnen zitten, fascistoïde elementen neemt hij graag voor lief…
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten