Voortvluchtigen

Help de politie op vakantie deze gezochte criminelen op te sporen

Binnenlandjul 18 2022, 10:22
“Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country”, zal de Nederlandse politie gedacht hebben toen zij deze foto's vrijgaven van gezochte criminelen. De politie vraagt om uw hulp om naar deze misdadigers uit te kijken op uw vakantieadres. Hou tijdens het zonnen en bij het cultuur happen in vreemde oorden uw ogen open.
Het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) heeft uw hulp nodig. Dit is een speciale politie-eenheid die belast is met de jacht op voortvluchtige veroordeelde criminelen. Tot en met 31 juli 2022 worden acht portretten van voortvluchtigen die zich mogelijk in het buitenland ophouden getoond op de vliegvelden van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Net als u gaan criminelen ook op vakantie of op familiebezoek in het buitenland. Of criminelen verblijven in het buitenland om hun straf in Nederland te ontlopen. „Voor slachtoffers en nabestaanden is het onverteerbaar dat deze criminelen zich verschuilen in een ander land. Ze willen dat recht wordt gedaan”, zegt officier van justitie Yolande Oosterhof vandaag in de Telegraaf.  Als gezochte veroordeelde criminelen naar het buitenland reizen doen zij dit onder een andere naam of met valse documenten. 
Het gaat in alle gevallen om criminelen die in Nederland zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de vier jaar voor een gewapende overval tot levenslang voor moord. Een kleine greep in de namen wat ze allemaal op hun kerfstok hebben. Sharif Korz moet nog tien jaar uitzitten voor moord en schijnt nu werkzaam in de horeca in een Egyptische badplaats. Giovannie Rivera was betrokken bij een overval en een gijzeling in de jaren negentig. Of Shahin Gheiybe, die nog dertien jaar celstraf tegoed heeft vanwege dubbele poging tot moord. Heeft FASTNL aanwijzingen dat hij zich regelmatig in buurlanden van Nederland ophoudt. Het zijn dus geen kruimeldieven.
De politie vraagt dus uw hulp om naar hen uit te kijken en daar de politie te tippen als u deze misdadigers signaleert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten