41535618494 8bfeba9b6c c

Boris Johnson wil niet Rishi Sunak als nieuwe bewoner van Downing Street 10

Buitenlandjul 18 2022, 11:41
Wie denkt dat Johnson met de stille trom zal vertrekken uit Downing Street 10 heeft het mis. BoJo blijft een man met een mening en dat zal men weten ook. Aan verraders heeft Boris Johnson een broertje dood dus Rishi Sunak gunt hij het licht in de ogen niet. 
De strijd binnen de Conservatieven is losgebarsten over de opvolging van Boris Johnson als premier van Verenigd Koninkrijk. Normaal wil een vertrekkend premier nooit over zijn graf heen regeren. Alleen BoJo denkt daar anders over. Johnson adviseert iedereen niet op Sunak te stemmen De vertrekkend premier houdt Sunak verantwoordelijk voor zijn vroegtijdige aftocht. Sunak stond aan de wieg van de ontslagronde door als eerste minister zijn ontslag in te dienen. Na hem volgende een reeds bewindslieden die hun ontslag indienden en dit neemt BoJo Sunak erg kwalijk.
Als het gaat om de opvolging van Johnson is het één grote slangenkuil. Hierin spelen de machtige conservatieve media een belangrijke rol. The Daily Mail heeft een duidelijke voorkeur. Deze krant is al ruim een week bezig met een duidelijke anticampagne tegen Penny Mordaunt. Zij hebben namelijk een opinieartikel geplaatst na het hoofdredactioneel commentaar om duidelijk te maken dat Mordaunt de zwakste schakel is. Volgens de Murdoch-krant The Sunday Times is Mordaunt te tolerant voor transgenders. Veel hardliners binnen de Conservatieven hebben niks met transgenders omdat zij deze associëren met de BLM beweging. Alle registers worden open getrokken om de mogelijke opvolgers van Johnson zwart te maken.
Dit moddergevecht gaat deze zomer nog wel even door. Alleen zal het vanaf woensdag nog wel tussen twee kandidaten gaan. Begin september is de daadwerkelijke opvolger van Johnson bekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten