Hiddema adviseert hoogleraar Leo Lucassen om bij het Pieter Baan Centrum onderzoek te doen naar afvalligheid

Hiddema adviseert hoogleraar Leo Lucassen om bij het Pieter Baan Centrum onderzoek te doen naar afvalligheid

Marcel Crok. Bron: De Vijfde Macht / YouTube (Creative Commons).

Eerste Kamerlid Theo Hiddema (Fractie Frentrop) adviseert de extreemlinkse Leidse hoogleraar Leo Lucassen om het Pieter Baan Centrum te vragen hoeveel bijbelgestoorde eerwraakmoordverdachten daar de revue zijn gepasseerd. Lucassen loopt namelijk weer de boel te bagatelliseren en dat in christelijke gezinnen in de jaren 60 en 70 ook conflicten waren omtrent afvalligheid. Een geweldloos familiair conflict is nog altijd iets anders dan iemand ritueel de keel doorsnijden vanwege afvalligheid laffe wegkijker!

?s=20&t=k0clfKSyjkYk2yS4eleUWQ

Leo Lucassen heeft kritiek op de laatste column van de schrijfster Lale Gül. Hij noemt de column de stropop van een nietszeggende columnist. Aardig is anders maar wat kunnen we meer verwachten van een globalist als Lucassen. Gül haalt het namelijk in haar hoofd om kritiek te leveren op het feit dat de Ramadan weer overdreven veel aandacht krijgt in Nederland vergeleken met de aandacht voor christelijke hoogtij feestdagen als bijvoorbeeld Pasen. Het overdreven eren en ophemelen van het islamitisch vasten irriteert haar mateloos. Gül haalt ook het onderwerp afvalligheid aan en dat daar binnen de islam extreem op wordt gereageerd. Natuurlijk moet de Lucassen deze misstanden binnen de islam weer nuanceren met drogredenen. In de jaren 60 en 70 konden afvalligheid in protestante en katholieke gezinnen ook tot grote conflicten leiden. Lucassen vindt dat het tijd wordt dat hier meer systematisch en vergelijkend onderzoek naar wordt gedaan.

Theo Hiddema vindt dit een goed idee. Het Eerste Kamerlid adviseert Lucassen om onderzoek te doen bij het Pieter Baan Centrum met de volgende onderzoeksvraag: Hoeveel bijbelgestoorde eerwraakmoordverdachten daar de revue zijn gepasseerd? Als redactie denken wij dat dit op 1 hand te tellen is en dat het antwoord dichtbij de nul ligt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties