asielzoekers

Historische piek in aantal alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv's) in Nederland

Binnenlandapr 17 2023, 11:00
Het aantal alleenstaande minderjarige asielzoekers dat naar Nederland komt is vorig jaar verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Het gaat om een "historische piek" volgens de dienst. In 2020 kwamen er maar liefst 4207 alleenstaande asielkinderen naar Nederland, terwijl dat er een jaar eerder nog 2191 waren.
Betrokkenen maken zich zorgen over deze ontwikkeling en zien een strategie om jongeren vooruit te sturen om vervolgens hun familie over te laten komen via gezinshereniging. Deze jongeren hebben namelijk meer rechten dan volwassen migranten. Een medewerker van voogdij-instelling Nidos zegt zich zorgen te maken in de Telegraaf: "Terwijl we amper weten wie al die volwassenen zijn die we in huis halen."
De toename van het aantal alleenstaande minderjarige asielzoekers is opvallend, gezien de algemene toename van de asielinstroom. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze ontwikkeling zorgen baart bij betrokkenen en in politiek Den Haag. Gezinshereniging is inmiddels het hoofddoel geworden van de meeste jonge migranten, zo blijkt uit de cijfers. Veel politici zoals Wilders, Baudet en van Haga hebben hier jarenlang voor gewaarschuwd. En wat kregen zij? Hoon over zich heen van de politiek correcte kerk.
Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.
Er is natuurlijk een simpele oplossing voor dit vraagstuk en dat is gewoon de grenzen te sluiten door een asielstop in te voeren. Ondertussen zal er echter ook moeten worden nagedacht over hoe we omgaan met deze groeiende groep minderjarige asielzoekers door internationale verdragen kun je deze groep niet uitzetten. Ook hier moeten we als Nederland meer op onze strepen gaan staan. We moeten gaan heronderhandelen en als dat niet kan dan moet je zo'n verdrag durven op te zeggen. Je bent immers baas in eigen huis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten