Demonstratie 5 september 25

Hypocriete Marieke Derksen wil dat 'laffe wappies' ophouden met schelden

Binnenlanddec 29 2022, 16:00
Het nieuws dat Marieke Derksen, de dochter van tv-presentator Johan Derksen, zichzelf voor gek heeft gezet op Twitter, is opnieuw een voorbeeld van hoe moeilijk het kan zijn om op sociale media een goed doordacht standpunt te verwoorden. In haar tweet haalde Marieke Derksen hard uit naar zogenaamde 'wappies', mensen die ze beschuldigde van onbeschaafd gedrag. Het probleem was echter dat Derksen zelf in haar tweet ook scheldwoorden gebruikte, door deze groep te noemen 'wappies' en 'laf'.
De reacties op haar tweet waren dan ook voornamelijk boos, met mensen die het oneens waren met haar opvattingen en haar gebruik van beledigende taal. Noor reageerde bijvoorbeeld door te stellen dat het niet nodig is om mensen in hokjes te plaatsen en te blijven benoemen als 'wappies', een term die vaak wordt gebruikt om iemand te beledigen.
In plaats van op een constructieve manier te reageren op deze kritiek, reageerde Marieke Derksen echter geprikkeld en gaf Noor de schuld van negatieve berichten die zij had ontvangen, omdat Noor haar tweet had geretweet. Toch een beetje merkwaardig, aangezien het retweeten van andere mensen toch één van de belangrijkste functies van Twitter is. Als je niet wilt dat mensen je tweets zien moet je ze a) afschermen of b) gewoon niet plaatsen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van scheldwoorden en beledigende taal nooit een productieve manier is om een punt te maken of een discussie te voeren. In plaats daarvan is het beter om te proberen op een respectvolle manier te communiceren, zodat je standpunt duidelijk overkomt zonder mensen te beledigen of te kwetsen. Als we dit doen, kunnen we hopelijk een betere, meer productieve dialoog hebben op sociale media en in het algemeen.
Let je op, Marieke?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten