shutterstock 1086482270

Het kaartenhuis rondom de biomassa-industrie is aan het instorten

Buitenlanddec 29 2022, 17:00
Het is heuglijk nieuws dat het debat over biomassa weer opnieuw op laait nu Australië heeft aangekondigd te stoppen met het gebruik van "duurzame" kap voor energieopwekking. Als eerste land ter wereld heeft Australië biomassa van het etiket "hernieuwbaar" ontdaan, wat betekent dat geen enkel bos in het land meer gekapt zal worden voor de opwek van energie. Dit nieuws volgt op ophef over certificaten en het besluit van minister Jetten om nieuwe subsidies voor biomassacentrales te schrappen.
Het is duidelijk dat het kaartenhuis van de biomassa-industrie langzaam begint in te storten. Desondanks weigert PvdA-eurocommissaris Frans Timmermans om wijken en blijft hij volharden in het gebruik van enorme bomen voor energieopwekking, ongeacht waar ze vandaan komen. Hij beweert zelfs dat het idee van duurzaam bosonderhoud onzin is en dat het hout zo snel mogelijk in onze pellet fabrieken moet worden gebracht.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is schokkend om te zien hoe eurocommissaris Frans Timmermans blind en doof is voor de milieuvervuiling die het gebruik van biomassa met zich meebrengt. Het is tijd dat hij strafrechtelijk wordt vervolgd vanwege zijn roekeloze achteloosheid ten aanzien van het milieu en de natuur. Ook zijn Greenpeacevriendje en medebedenker van de groene leugen Diederik Samsom (PvdA) mag vervolging niet ontlopen. Met achterlijke plannen helpen zij het continent Europa naar de klote. De bescherming van onze planeet mag niet langer ondergeschikt zijn aan de winstbejag van hun vriendjes van de biomassa-industrie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten