Lachwekkende Wopke Hoekstra verdrietig om behandeling van vrouwen: 'Verwerpelijk!'

Lachwekkende Wopke Hoekstra verdrietig om behandeling van vrouwen: 'Verwerpelijk!'

Wopke Hoekstra (CDA, BuZa) in de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard.

De Taliban, die opnieuw aan de macht zijn in Afghanistan, hebben een verwerpelijke stap gezet door vrouwen te verbieden om voor hulporganisaties te werken. Dit is volgens minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra een onacceptabele en schokkende ontwikkeling. Hoekstra benadrukte op Twitter het belang van het werk van vrouwen om de vele Afghanen in nood deze winter hulp te bieden. Het is niet bekend hoe hard de Taliban lachten toen ze Hoekstra's belerende tweets lazen.

De Taliban hebben een lange geschiedenis van het onderdrukken van vrouwen. Tijdens hun eerdere heerschappij in Afghanistan, van 1996 tot 2001, werden vrouwen verboden om te werken en naar school te gaan en werden ze gedwongen om zich te bedekken met een burka. De huidige ontwikkelingen suggereren dat de Taliban hun vrouwonvriendelijke houding nog steeds behouden hebben.

Lachwekkende Wopke Hoekstra verdrietig om behandeling van vrouwen: 'Verwerpelijk!'

Het is onwaarschijnlijk dat de Taliban hun houding ten opzichte van vrouwen zullen veranderen alleen omdat Hoekstra en andere buitenlandse leiders hen oproepen om dat te doen. Sterker nog, de manier waarop zij vrouwen behandelen - ze niet aan het werk laten gaan, ze dwingen zich te bedekken - is een fundamenteel deel van hun zieke, extremistische ideologie.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Hoekstra weet dat ook - en de hele politiek in ons land wist dat dit ging gebeuren toen de Taliban terug aan de macht kwamen. Al dat gezanik van Sigrid Kaag dat de Taliban zichzelf opnieuw uitgevonden zouden hebben was en is je reinste flauwekul. Leugens. En Kaag wist dat. Maar toch hing ze leugen na leugen op. Want wij moesten allemaal denken dat het wel goed zou komen in Afghanistan, dat vrouwen en meisjes daar best een mooi leven kregen onder de Taliban.

Hoe dan ook, al dit geblaat van Hoekstra is natuurlijk puur voor de bu¨hne. Het gaat niet helpen, het levert niets op... en dat is ook helemaal niet de bedoeling. We zien een theatervoorstelling. That's it.

Volg ons op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer