shutterstock 2036778914

Schokkend nieuws! Taliban trekt zich niets aan van Woke-geblaat Sigrid Kaag: 'Geen meisjes op middelbare scholen'

Buitenlandmrt 23 2022, 11:52
Het is heel schokkend voor... nou ja, voor niemand met ook maar een beetje gezond verstand in zijn reet, maar de Taliban blijkt lak te hebben aan de inclusiviteitsverplichtingen van Sigrid Kaag. Want waar de extremisten eerder zeiden dat meisjes gewoon naar de middelbare school kunnen blijven gaan komen ze daar nu op terug.
Oorspronkelijk zouden meisjes niet alleen naar de lagere school mogen van de Taliban, maar ook naar de middelbare school. Dat zeiden ze de afgelopen tijd, tenminste. En ja, dat had nut. Want de hele wereld behandelt de Taliban zowaar als een normale partner. Ze krijgen zelfs financiële steun.
Nou, dat blijkt dus allemaal huichelarij te zijn. Want de extremisten hebben toch maar besloten om het meisjes te verbieden. Ze vinden dat er eerst een "plan" moet komen dat dan in overeenstemming dient te zijn met hun radicale opvatting van de islamitische wet.
https://twitter.com/BBCYaldaHakim/status/1506592231666368523
Het leidde tot verschrikkelijk sneue beelden bij scholen. Want gisteren overdag werd gezegd dat meisjes wél naar hun middelbare school konden gaan. Vervolgens gingen zij en hun ouders op bed. Vanochtend stonden ze op, douchen, kleren aan, rugtasje om, en hop. Maar toen ze aankwamen op school ontdekten ze dat de Taliban 's nachts een nieuw edict hadden doen uitgaan, namelijk het verbod.
Natuurlijk resulteerde dit in gewoon zielige beelden bij scholen. Die arme meisjes werden er gewoon niet in. Veel meisjes barstten dan ook in tranen uit. Je kunt je er iets bij voorstellen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ondertussen verbazen sommige Twitteraars zich erover dat de Taliban opmerkingen van Sigrid Kaag over "inclusiviteit" niet serieus nemen. Gek!
https://twitter.com/TNYBN123/status/1506572637593604103
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten