shutterstock 1769482550

Kinderachtig BNR trots op verklikken Efteling: 'Door ons nu ook coronapas nodig in attractiepark'

Binnenlandnov 09 2021, 18:00
BNR Nieuwsradio viert het feit dat hun 'kritische vragen' aan minister De Jonge ertoe hebben geleid dat attractiepark de Efteling hun bezoekers nu ook op moet zadelen met het controleren van de coronapas.
Tot voor kort kon je de Efteling gewoon binnenkomen zonder een coronapas te hoeven laten zien. Ook als je het Openluchttheater, het Sprookjesbos, de showarena van Raveleijn, het Efteling Museum, de 4D-bioscoop Fabula bezocht of gewoon op het terras wilde gaan zitten. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en stelde een paar kritische vragen aan demissionair minister De Jonge.

"Dat lijkt me heel merkwaardig, omdat bij al die toepassingen nou juist wél dat coronatoegangsbewijs nodig is", reageert de demissionaire minister volgens Omroep Brabant. "Op al die elementen binnen de Efteling waar dat coronatoegangsbewijs ook buiten de Efteling van toepassing is, moet je dat natuurlijk ook laten gelden bínnen de Efteling."

Volgens burgemeester Hanne van Aart van de gemeente Loon op Zand, waar de Efteling onder valt, hebben zij de regels verkeerd geïnterpreteerd.

"Vergelijkingen tussen de Efteling enerzijds en kermissen, zelfstandige theaters, musea en bioscopen anderzijds gingen naar wij meenden mank. Kennelijk zagen we dit verkeerd en dienen we meer onderscheid te maken naar aard en verschijningsvorm van de diverse attractie. Elk van hen kan dan met een ander maatregelpakket van doen krijgen. Daarom gaan we dat onderscheid voortaan wel maken", aldus de burgemeester tegen Omroep Brabant.

Vol trots presenteert deze BNR-journalist de uitkomst van deze 'moedige' daad:
https://twitter.com/TvanGroningen/status/1458074986980204544?t=xp8fyrSCqc3mi-zfAUQpFg&s=08
Hoe ontzettend sneu is dat zeg. En vervolgens ook nog drammen dat de Efteling van de burgemeester pas vanaf vrijdag 12 november om het coronatoegangsbewijs hoeft te vragen.
Nou, we mogen BNR Nieuwsradio straks wel bedanken dat zij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk zijn voor het voorkomen van een corona-uitbraak bij de Efteling. Echt hoor, dit soort heldendaden zie je nog maar weinig tegenwoordig...
Het hele gebeuren blijkt ook nog eens een volstrekt nutteloze exercitie te zijn geweest omdat het demissionaire kabinet de CoronaCheck-app toch al wilde gaan verplichten voor pretparken. Een kleine daad zonder enig resultaat dus voor de heren van BNR Nieuwsradio. Maar oh wat moet het goed voelen om op deze manier levens te kunnen redden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten